13. září 2012 • 04:57

Jágr a spol. jsou Česku blíž a blíž: Extraliga startuje, v NHL se dál jedná

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr, David Krejčí, nebo třeba Aleš Hemský. I na tyhle hvězdy se možná bude chodit v novém ročníku hokejové extraligy. Stačí jediné, aby nezačala podle plánu sezona NHL v zámoří, a známá jména zamíří na extraligový led. Kluby by musely sáhnout hluboko do kasy, ale šlágr by střídal šlágr. Nejvyšší soutěž každopádně startuje už dnes bitvou nováčka z Chomutova s vicemistry z Komety Brno (19:15).



V zámoří se stále ještě vyjednává, ale datum, kdy se má začít hrát, je blíž a blíž. Vše vyhlíží tak, že by se hvězdy z NHL mohly minimálně na nějaký čas rozprchnout do Evropy. A řada z nich by se pak předvedla na ledě v Česku. Už nyní jsou některé týmy dohodnuté se známými hráči.

Dopředu bylo na sto procent jasné, že by se v případě výluky v kladenském dresu proháněl po ledě majitel klubu Jaromír Jágr a stadiony by praskaly ve švech. O to víc, když by mu parťáka v útoku dělal další zkušený borec - Tomáš Plekanec.

Hvězdy ze zámoří by pochopitelně nebyly jen výsadou středočeského klubu. Třeba úřadující mistři z Pardubic napevno počítají s útočníky Alešem Hemským a Davidem Krejčím. V Třinci se pro změnu těší na Rostislava Kleslu, konkurenčním Vítkovicím už kývl Pavel Kubina a Roman Polák.

Na posilu ze zámoří by se chodilo i v prvoligové Mladé Boleslavi. Středočeský celek, který po minulé sezoně opustil extraligu, má nachystaný dres pro Radima Vrbatu.

Další známá hokejová jména jsou blízko k dohodě s extraligisty. Do Sparty má v případě výluky v NHL nakročeno Patrik Eliáš, na svá červenobílá léta ve Slavii by si pak mohli zavzpomínat kanonýr Roman Červenka s dalším útočníkem Vladimírem Sobotkou.

Jihočeši by rádi angažovali Martina Hanzala, stejně jako Zlín Martina Erata. Další posilu má v hledáčku i Kladno v podobě Tomáše Kaberleho.

Zkrátka nehodlá přijít ani pražský Lev - účastník Kontinentální hokejové ligy. Za něj by mohl nastupovat útočník Jiří Hudler.

Hráči NHL v Česku

Najisto:

Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec (Kladno)
Aleš Hemský, David Krejčí (Pardubice)
Pavel Kubina, Roman Polák (Vítkovice)
Rostislav Klesla (Třinec)
Radim Vrbata (Mladá Boleslav/první liga)

Pravděpodobně:

Roman Červenka, Vladimír Sobotka (Slavia)
Patrik Eliáš (Sparta)
Martin Erat (Zlín)
Martin Hanzal (České Budějovice)
Tomáš Kaberle (Kladno)
Jiří Hudler (Lev/KHL)

Jaromír Jágr se v létě připravoval s extraligovým Kladnem, v případě výluky NHL si v jeho barvách zahraje i českou nejvyšší soutěž
Jaromír Jágr se v létě připravoval s extraligovým Kladnem, v případě výluky NHL si v jeho barvách zahraje i českou nejvyšší soutěž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud