Miroslav Horák
26. září 2012 • 04:30

Hašek odmítl hrát proti Jágrovi: Chci chytat na farmě. A pak do NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, nedělá si legraci, vše bere nesmírně vážně. Dominik Hašek den co den potí svoje ribano na pardubickém ledě, dává si obrovské dávky s jedinou a jasnou vizí: prorazit v zámoří. Jak to ale udělat, když přes léto nepřišla odpovídající nabídka a nyní NHL stojí?



Farma, nebo-li tým z nižší soutěže AHL. Dominator je ochotný probít se na nejzářivější jeviště přes drsné podvečery v malých městech a ještě menších stadionech Severní Ameriky, kde se místo letadel přepravujete autobusem a často objíždíte různé zapadákovy.

„Rád bych začal chytat někde na farmě, dokud nezačne NHL,“ odkrývá Hašek svoje aktuální plány pro iSport.cz. „Je to jediná šance, jak být na očích,“ uvědomuje si, že jinak si poslední hokejový sen těžko splní.

Chytat proti Jágrovi odmítl

Brankářská legenda je ve formě, to je docela jisté. To by jinak neobdržel od pardubického managementu nabídku odchytat dnešní atraktivní duel extraligy mezi Kladnem a úřadujícími šampiony.

Stačilo kývnout a tuzemští fanoušci by až pod nos dostali těžko uvěřitelný bonbónek.

Ovšem Dominátor tuto možnost velice rychle zavrhnul. „Kluci kolegové v týmu jsou teď řádně rozchytání a nemyslím si, že bych zrovna v tomto zápase dokázal Růžu nahradit. Věřím, že to v Praze vyčape.“

Navíc by nechtěl jednorázově zasahovat do ustáleného chodu dvojice Růžička, Salfický, která spolu výtečně vychází.

„Brankářská pozice je natolik výjimečná, že by to nebylo vhodné,“ přidává velezkušený gólman, který předloni Pardubicím vychytal mistrovský titul.

Ale možná ještě důležitějším důvodem odmítnutého návrhu pardubických šéfů je skutečnost, že by si ublížil vzhledem k nastíněným záměrům.

„Jakmile jednou v Evropě nastoupím, s největší pravděpodobností bych si tímto krokem zavřel dvířka do zámoří,“ sděluje Hašek, proč zajímavou nabídku nevyužil.

Být v jiné situaci, asi by po ní skočil...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud