28. října 2012 • 23:25

Jágra sledoval šéf Dallasu: Už jsem se nemohl flákat, smál se útočník

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři krásné góly. K tomu asistence. Vítězství 5:1 nad Spartou. V hledišti Joe Nieuwendyk, šéf Dallasu. Co víc si mohl Jaromír Jágr při zápase přát? „To víte, musel jsem před ním máknout!“ okomentoval majitel Rytířů účast generálního manažera Stars, svého budoucího zaměstnavatele. A potěšil ho skvělým výkonem. „Jsem rád, že si zase zpátky získáváme respekt,“ řekla legenda o hře svého týmu po skalpu Sparty.



Hattrick dokonal při početní výhodě v 50. minutě. Krásná střela! Po ní lidé vyskočili a začali tleskat. V reproduktorech zněla známá melodie: Jsi prostě nejlepší... Jágr předvedl vítězoslavné gesto. Žádnou čepici, která spadla na led, si ale nevzal.

„Byla zima, potřeboval jsem spíš něco teplého, ne baseballku,“ pousmál se. V utkání se cítil výborně fyzicky, bylo znát, že už ho bolavá kyčel neomezovala.

„Pavel Kolář (známý fyzioterapeut) odvedl výbornou práci. Měl jsem i hodně dalších šancí, mohl jsem dát až pět šest gólů. Nejsem vyložený střelec, ale teď mi to tam napadalo. Myslím, že všechny góly byly i docela hezké, až jsem z toho byl i sám překvapený,“ dodala kladenská hvězda.

O přítomnosti klubového šéfa z Dallasu mluvil Jágr s nadsázkou. „To víte, musel jsem si máknout. Nemohl jsem se flákat jako minulé zápasy, teď pro mě byla jeho účast extra motivací!“ smál se Jágr, jenž si hned po utkání s Nieuwendykem promluvil. „Musel jsem mu říct, aby si nemyslel, že takhle hraju pořád,“ přidal další svou typickou hlášku.

Tři góly, čtyři body. To byla konečná bilance Jágra proti Spartě.Foto Pavel Mazáč (Sport)

A jak okomentoval svoje úchvatné sólo při první brance? „Každý zápas i soupeř je jiný, někteří hráči se mnou bruslí a tak často ten puk nemám. Tentokrát jsem si ho vzal zpoza naší branky, měl jsem ho celou dobu pod kontrolou. A záleželo jenom na mně, jakým způsobem obehraju soupeře, nemusel jsem čekat na přihrávku, která když nepřijde úplně přesně, může člověka trochu rozhodit,“ povídal o první trefě.

Zápas sledovalo oficiálně 5 703 diváků, i když se zdálo, že skutečný počet byl vyšší. I tak ale nebylo vyprodáno. „Škoda, že lidí nepřišlo víc, zvlášť na Spartu. Ale venku přituhlo, proto jsme se snažili hrát aktivní hokej, aby se lidi roztleskali a nebyla jim zima. Musíme se dostat do nějaké další vítězné série a doufat, že fanoušci zase začnou chodit,“ vykládal majitel Rytířů.

Ten je rád, že mužstvo si získalo zpátky respekt, který podle něj v minulých utkáních, v nichž se týmu moc nedařilo, ztratilo.

„Najednou soupeři ztratili respekt a já chci, abychom ho dostali zpátky! A poslední dva zápasy ukázaly, že jsme opět tam, kde jsme chtěli být. A doufám, že v tom budeme pokračovat. Protože po úspěšné sérii jsme nehráli, jak jsme mohli, což byla naše vina. Najednou si všichni mysleli, že nás budou porážet. Ale pozor, to ne! Myslím si, že nám pomohlo i to, jak jsme prohráli s Brnem. To bylo lepší, zaslouženě vyhrálo. V první třetině nás navíc trochu zesměšnilo. A na to, aby se nám tohle stávalo, máme až moc dobrý tým...,“ okomentoval to Jágr.

Domů po utkání mohl odject spokojený. V podobném rozpoložení v pondělí ráno odletí do Dallasu i Joe Nieuwendyk...

Chábera s Jágrem - kladenské jistoty.
Chábera s Jágrem - kladenské jistoty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud