28. října 2012 • 22:46

OSTUDA! Chomutovští fandové uráželi útočníka tmavé pleti Simmondse

Autor: ČTK, fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve svém třetím extraligovém utkání se liberecký útočník Wayne Simmonds setkal s rasistickými pokřiky. Kanadského hokejistu černé pleti uráželi v Chomutově fanoušci z kotle Pirátů. Simmonds se stal terčem jejich skandování poté, co byl po souboji s ním ve třetí třetině vyloučen domácí Miroslav Zálešák. Řada diváků v aréně ale počínání skupiny příznivců odsoudila pískotem.



"Jsem strašně zklamaný, že jsem se dočkal tak nízké a primitivní věci, jako je rasistické skandování a urážky hráče tmavé pleti. Za moji krátkou trenérskou kariéru to byla jedna z nejtrapnějších věcí," řekl po zápase asistent trenéra Liberce Filip Pešán.

Útočník Philadelphie Simmonds, který byl v minulé sezoně spoluhráčem Jaromíra Jágra, už po svém příchodu do Česka uvedl, že jej podobná reakce nerozhází.

"Nic podobného nečekám. A kdyby se problém vyskytl, tak ho hodím za hlavu. Protože když ho začnete řešit, tak se jenom dostanete do ještě větších potíží," uvedl Simmonds pro iDnes.cz.

Sám v rozhovoru pro Nedělní Sport, tedy ještě před duelem v Chomutově, chválil Čechy. "Ještě jsem nepotkal špatného člověka z téhle země," prozradil Simmonds, který v minulé sezoně hrál za Philadelphii, kde poznal české hokejisty Jaromíra Jágra a Jakuba Voráčka.

Simmonds si spolupráci s Jágrem nemohl vynachválit. "Všem nám ukázal cestu k úspěchu," přiznává v rozhovoru pro Nedělní Sport.

Teď už mu z Čechů v kádru Flyers zbyl pouze Jakub Voráček, se kterým na tripech sdílí hotelový pokoj. Ani na něj nedá dopustit. Když se tedy později naskytla šance jít hrát do Čech, neváhal. Teď proto hájí barvy Liberce.

Kanadští parťáci Stewart (vlevo) se Simmondsem přišli pomoci extraligovému Liberci
Kanadští parťáci Stewart (vlevo) se Simmondsem přišli pomoci extraligovému Liberci

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud