Květoslav Šimek
14. listopadu 2012 • 10:37

„Mlátičky“ z Blues Sobotka a Polák jdou po zranění proti sobě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Oba se dnes vrací na extraligový led po zranění. Útočník Vladimír Sobotka ze Slavie měl problémy s břišními svaly, obránce Romana Poláka z Vítkovic trápil pochroumaný kotník. Během výluky v NHL se proti sobě spoluhráči ze St. Louis Blues postaví podruhé, šetřit se nebudou. Zápas Slavie s Vítkovicemi začíná v Edenu v 18.15.



Vzájemně si ustupovat pochopitelně nebudou. Ovšem jen těžko čekat představení, jaké Sobotka s Polákem předvedli v závěru minulé sezony.

V prvním kole play off Stanley Cupu proti San Jose Sharks se oba porvali. A jak! Subtilní Sobotka zlomil několika přesnými zásahy Dominicu Moorovi nos a Polák doslova převálcoval Justina Brauna.

„Páni! Nikdy si nezahrávejte s Romanem Polákem!“ reagoval trenér Ken Hitchcock ze St. Louis, který je jinak na pochvaly dost skoupý. Poláka to potěšilo. Také však hned připomíná, že po bitce po něm šli hráči Sharks hodně ostře. „Doslova jako po uzeném, každý mě chtěl trefit.“

Technika Sobotku za důrazný přístup Polák pochválil.  „I když není moc vysoký, umí hrát hodně silově,“ oceňuje na slávistickém útočníkovi Polák.

„Je výborný, hraje s obrovským přehledem a v týmu vždycky odvádí vynikající práci! Má na bruslích velkou stabilitu, podrží puk, nezmatkuje.“

Když proti sobě Polák se Sobotkou letos v extralize nastoupili poprvé, radoval se ostravský pořízek. I když sám zápas nedohrál, protože jej necelých pět minut před koncem poslal sudí do sprch za vražení soupeře na hrazení. Vítkovičtí doma v 7. kole vyhráli 3:0, Vladimír Sobotka si do statistik připsal jen jeden minusový bod. Kdo se bude radovat dnes?

VIDEO: Sobotky s Polákem se řezali v dresu Blues

Vladimír Sobotka v pěstním souboji s Dominikem Moorem ze San José
Vladimír Sobotka v pěstním souboji s Dominikem Moorem ze San José

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud