Miroslav Horák
11. ledna 2013 • 22:10

Marušák musel strávit vyhazov v Plzni, pak pomohl srazit Zlín

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně byste v Plzni nenašli lepšího a produktivnějšího zadáka, v bronzové sezoně Jiří Marušák pobral 8 gólů a 18 bodů. Nic z toho však nezabránilo tomu, aby se 37letý zkušený bek nyní vyhnul trejdu. V pátek ráno se Marušák přesunul z Plzně do Pardubic, kde večer gólovou asistencí u vítězné Rolinkovy rány pomohl skolit Zlín 3:2 v prodloužení.



Marušákovi se ve stávajícím ročníku ještě nepodařilo skórovat, ale o plzeňském záměru zbavit se jej neměl nejmenší tušení. „Zavolali mi ve čtvrtek v půl desáté večer, že jdu do Pardubic.

O den dřív jsem věděl, že mě Plzeň nabízí na trejd. To byl pro mě ten největší šok. Nenadělám nic. Jsme zboží a tak k tomu musíme přistupovat,“ krčil smutně rameny po vítězné premiéře.

Před necelým rokem si na západě Čech užíval pozici elitního beka, letos bylo dost věcí jinak.

„Loni jsem se dostával do přesilovek, sehrávané situace byly vytvářeny přímo pro mě, padalo mi to tam. V téhle sezoně jsem do koncepce přesilových her nezapadal, z deseti hráčů do nich naskakoval jediný obránce. Což je velký rozdíl. Potom je těžké mít podobnou produktivitu,“ vysvětloval.

V jeho pozici by si každý dovedl představit, že to Plzni bude chtít na ledě vrátit, ale je otázkou, zda k tomu vůbec dojde. „Mám zatím nepotvrzenou zprávu, že proti Plzni nesmím nastoupit. To se všechno ještě uvidí,“ poukazuje na podivné, ale nijak řídké pravidlo mezi extraligovými kluby.

„To není pravidlo, to je alibismus. To jsou dohody mezi kluby, já v tom nefiguruju. Co k tomu říct? Na to nejde nic říct,“ myslí si o tom viditelně zklamaný Marušák své…

Rozhovor s Jiřím Marušákem čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Tomáš Rolinek děkuje po zápase fanouškům
Tomáš Rolinek děkuje po zápase fanouškům


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud