Zdeněk Janda
22. února 2013 • 14:20

Teď jde o všechno. Řečí už bylo dost, burcuje Vašíček před Kometou

Autor: Zdeněk Janda, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není na co čekat! Už musíme! Teď, nebo nikdy! Podobně horlivá slova v pardubické kabině zaznívají v posledních týdnech pravidelně. Ale z extraligového suterénu se zatím mistr nevydrápal. Další pokus je na řadě dnes v Brně (od 18.15 hodin). „Je jasné, že je to pro nás více než zápas roku,“ říká obránce Jiří Vašíček, v minulé sezoně válečník právě v dresu Komety...



Kometa versus Pardubice, v minulé sezoně ve finále boj o titul. A teď? Střet zvadlých mužstev na hraně desítky.

„Pokud vyhrajeme, je to pro nás ještě hratelné. Pokud ne, už by nám to uteklo. Takže do Brna jedeme vyhrát, to je jasné. Přes to nejede vlak,“ tuší bek Jiří Vašíček, jenž prostředí Komety z minulého ročníku dokonale zná. Ale hlavně z doby, kdy mužstvo ostatní mačkalo a svou pouť dotáhlo až do finále.

„Ale už je to pryč, teď jsem na druhé straně. A udělám maximum, abych pomohl Pardubicím. Není na co čekat, nezbývá nám než vyhrát. To už si říkáme pomalu dva měsíce, ale nikam jsme se neposunuli. Takže teď už není prostor na nějaké řeči, je třeba to předvést na ledě,“ burcuje.

Vylízat se z bryndy

Mistr se v minulém kole přesto dokázal probudit z klinické smrti. V Liberci předtím vedl 2:0, ale nakonec se svěšenými hlavami odjel domů s porážkou 2:3. V úterý doma proti Třinci ale Pardubice zabojovaly a urvaly výhru 5:3. Možná i díky týmové poradě, která proběhla po libereckém hororu.

„Něco jsme si řekli. Šlo hlavně o to, abychom se pokusili shodit tu psychickou deku a řekli si, že se ten hokej nedá tak rychle zapomenout. Vždyť kluci loni vyhráli titul a dobří hráči tady jsou pořád,“ upozorňuje Vašíček, jenž ví, o čem mluví – právě dravá pardubická parta ve finále vymazala Kometu, za kterou se tehdy rval.

„Musíme hlavně ze sebe strhnout tu psychickou deku, která na nás leží. Nikdo už nemůže v takové situaci koukat na já, ale na my. To je jediná šance, jak se z té bryndy vylízat,“ tvrdí nezdolný bojovník, jenž jde po všeho po hlavě.

Pardubicím se v této sezoně na cizích stadionech příliš nedaří. Přesto Vašíček doufá, že právě venkovní prostředí pro mistra bude výhodou.

„I v Kometě mají nůž na krku. Vědí, že pokud ztratí body, budou ještě v problémech. A bude na ně tlak. Pokud se dostaneme do vedení, to ďábelské prostředí by naopak mohlo pomoct nám,“ myslí si 32letý zadák, jenž v roce 2008 získal se Slavií titul.

Teď prohrají! A je to, říká brněnský Dlouhý

To Kometa má přeci jen lepší vyhlídky - stačí jí vyhrát po šedesáti minutách a postup do předkola má už jistý.

„Proti Pardubicím pro nás nepřichází v úvahu nic jiného než vítězství za tři body. Doufám, že ze sebe vydáme stejně jako loni na konci to nejlepší. Každý ví, jak se na to má připravit. Na žádnou bilanci nekoukáme. Někdy jsme byli lepší my, jindy oni,“ říká brněnský útočník Radek Dlouhý.

A nic mu nevadí, že Východočeši je v téhle sezoně třikrát porazili. „Teď prohrají! A je to,“ má jasno.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud