Hynek Preisler
26. března 2013 • 09:37

To se může stát jen v Česku. Dva kluby se hádají, jestli může Duda hrát!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutov: Radek Duda proti nám v této sezoně hrát nesmí. Liberec: Ne, v baráži již hrát může a taky bude! Souboj o záchranu mezi Bílými Tygry a Piráty (dnes 18.30) opepřila předehra v kancelářích. Chomutovští tvrdili, že v Liberci hostující Duda proti nim nemůže nastoupit ani v baráži. „Počítáme s ním,“ zní přesto od šelem. Piráti si budou stěžovat.



Už ve skupině o umístění Radek Duda proti Chomutovu hrát nesměl. Platí zákaz i pro skupinu o udržení? Pod Ještědem mají jasno: Nikoliv, v baráži již hrát může. Piráti nesouhlasí a chystají protest!

„Mluvili jsme s panem Řezníčkem (ředitel extraligy, pozn. red.) a dle jejich názoru hráč může hrát. Podáváme stížnost, protože si myslíme, že výklad může být oboustranný,“ řekl generální manažer Pirátů Jaroslav Veverka mladší.

V čem je tedy ve smlouvě o hostování háček? „Konkrétně jde o to, že v jedné větě zní, že nesmí nastoupit v ELH 2012/2013 a za ní jsou v závorce specifikované soutěže, kde však nefiguruje baráž.

Nicméně před závorkou je CELÁ ELH, takže to podle nás znamená, že nemůže nastoupit v žádném utkání, protože barážové zápasy jsou součástí ELH,“ vysvětlil Veverka.

Útočník Radek Duda zamířil pod Ještěd v listopadu minulého roku z Chomutova na hostování do konce sezony, tedy do posledního dubna.

„Budeme postupovat podle platné smlouvy tak, jako jsme to činili doteď,“ vysvětlil trochu nejasně tiskový mluvčí Liberce Martin Kadlec. Každopádně pod Ještědem s Dudou dnes večer počítají.

„Ano, hrát může,“ potvrdil na tiskové konferenci po první barážové bitvě s Olomoucí (2:1) asistent libereckého trenéra Milan Černý, ve které Duda proti Hanákům vyrovnával na 1:1.

Nasazení nažhaveného divočáka Liberci umožňuje nejasnost ve smlouvě. „Nezříkáme se odpovědnosti. Myslím, že je to selhání našeho sportovního managementu, protože není schopný postavit smlouvu tak, aby se o tom vůbec nedalo spekulovat, že hráč nemá hrát,“ přiznal Veverka.

Radek Duda už kvůli „embargu“ přišel o dva zápasy s Chomutovem v play out. A netajil se tím, jak moc ho stopka proti exklubu žere.

„To se může stát akorát v Čechách. Kdo tohle odsouhlasil, ten si zaslouží medaili a posadit na Hrad... Je vrchol, že se vás někdo zbaví, snaží se z vás udělat blbce a ještě vám zakáže hrát. Normálně to beru jako diskriminaci! Ale na druhou stranu chápu, že se pan Veverka bojí,“ rozčiloval se Duda před časem v rozhovoru pro Nedělní Sport.

„Samozřejmě jsme to dělali s tím, aby proti nám nemohl nastoupit. S tím, že pokud by Liberec chtěl, aby proti nám hrál, mohl si ho koupit za tabulkovou cenu,“ vysvětlil Veverka.

Na jedno si můžete vsadit už teď: Dudu večer čeká pikantní zápas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud