Miroslav Horák
30. března 2013 • 12:30

Pardubice místo Říhy lákají Veneru, Vary nabízejí balík Kalousovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Venera. Tak zní priorita pardubického hokejového klubu, jenž před pár dny definitivně ztratil svého vojevůdce Miloše Říhu. Na štaci do Karlových Varů by zase mohl vyrazit Jiří Kalous, bývalý trenéra Lva.



Z Brna se nedávno pakoval jako nechtěný, v hokejovém prostředí bylo ale všem jasné, že bez úvazku Zdeněk Venera dlouho nezůstane. Jednak proto, že práce 55letého kouče je v extralize považována za velmi kvalitní a za druhé – v soutěži se vytvořilo několik volných oken...

Bezprostředně po vyřazení Pardubic z předkola play off deník Sport psal, že v případě Říhova odchodu bude zapotřebí sáhnout buďto po Venerovi, nebo po Kalousovi. A oba také nabídku obdrželi.

Ale zatímco Jiří Kalous podle všeho odmítl, bývalý kouč Komety svůj postup nadále zvažuje.

„Pan Venera od nás dostal nabídku a prostor na rozmyšlenou. Není to hotové, určitě má nabídek víc,“ myslí si Petr Hemský, sportovní manažer pardubického celku. A ke Kalousovi doplnil: „Byl pro nás rovněž kandidátem, ovšem řekl nám, že příští sezonu zatím neřeší, nemá to prý rozmyšlené. Nabídku má ale od nás zrovna tak.“

Kalous do Varů?

Osmačtyřicetiletý Jiří Kalous strávil minulý ročník u týmu Lva v KHL, kde nejprve asistoval Josefu Jandačovi, po jeho odvolání chvíli vedl tým jako hlavní kouč, aby nedlouho po nástupu Václava Sýkory skončil v pozici asistenta.

Podle informací Sportu ke Kalousovi přistála lukrativní nabídka z Karlových Varů, kde tamní soubor na poslední chvíli unikl baráži pod vedením dvojice Žemlička-Kverka. Jasno může být už v úterý, na kdy je v klubu naplánovaná schůzka vedení s realizačním týmem.

Pardubice přijdou o Bartka

A ještě krátce k Pardubicím: úspěšné angažmá na východě Čech by měl po třech letech ukončit kanonýr Martin Bartek, jenž dostává atraktivní návrhy smluv z jiných koutů republiky. Ve hře je i cizina.

„Martinovi zřejmě nedokážeme nabídnout takový kontrakt, aby u nás pokračoval dál,“ tuší Hemský. Zato reálně to vypadá, že v Pardubicích zůstane elitní útočník Tomáš Rolinek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud