František Suchan
3. dubna 2013 • 22:32

Nejkrásnější moment, co jsem zatím zažil, jásal Kovář po postupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl zase k neudržení, jeden z nejdůležitějších členů úspěšného souboru. První gól nádherně vymyslel, druhý pohodlně dal. Pomohl ubránit klíčové oslabení tří proti pěti... Jan Kovář dotlačil hokejovou Plzeň k prvnímu finále po 21 letech, když Indiání v šestém semifinále porazili Slavii 4:2. „Celá série byla vyrovnaná, rozhodovaly detaily. Jeden šťastný odraz, jeden gól... Slavia podala fantastickej výkon,“ smekl před semifinálovým soupeřem.



Zatímco mluvil jeho mentor Martin Straka, mladík Jan Kovář si vedle něj maloval na desky papírové složky. Sluníčka, domečky... A během uznalých slov na svou adresu jen zakroutil hlavou.

„O chvále to není. Všichni víme, co máme před sebou, co chceme. Je úplně jedno, kdo dává góly, komu se daří a komu ne. Všichni musíme táhnout za jeden provaz. Jedině tak můžeme vyhrát,“ zopakoval pak Kovář mantru úspěšných.

Přesto, jeho devět bodů z posledních čtyř semifinálových zápasů zaslouží obdiv.

„To se tak někdy sejde. Vždyť v tomhle zápase mi Michal Dvořák nahrál neskutečně do prázdný brány, to by asi trefil každej. Když se daří, k člověku se to odrazí. Do finále pomohli všichni kluci, co jsou v týmu,“ odmítl se 23letý útočník koupat ve velikosti vlastního příspěvku.

Ostatně, on sám zřejmě po sezoně zamíří za hranice. Moc si přeje rozloučit se s Plzní úspěchem. „A pořád nevěřím tomu, že jsme ve finále, série byla dlouhá. Asi až se ve čtvrtek ráno vzbudím, tak mi to dojde,“ usmíval se Kovář, který si předtím naplno užíval i závěrečné okamžiky utkání.

Duel Plzně se Slavií byl ostrou bitvou, ve které tekla i krev! Plival ji Michal Dvořák po zákroku Vladimíra Růžičky mladšího.
Duel Plzně se Slavií byl ostrou bitvou, ve které tekla i krev! Plival ji Michal Dvořák po zákroku Vladimíra Růžičky mladšího.

„Začal jsem věřit v postup až potom, co dal Martin (Straka) gól na 4:2. Do té doby jsem si nebyl jistý, Slavia hraje tyhle situace výborně,“ přiznal.

A co následovalo? „To nejde popsat, jaká přišla euforie. Člověk sedí na střídačce a ví, že se to už nemůže zvrátit. Všichni jsme měli obrovskou radost, skákali jsme tam. Byl to asi nejkrásnější moment, co jsem zatím v hokeji zažil,“ liboval si Kovář.

Koho by si teď přál do finále? Třinec, či Zlín? „To je úplně jedno,“ nepřekvapil. Ono je to vlastně vážně fuk. On bude sypat góly a unikátní kousky proti komukoliv.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud