13. června 2013 • 15:00

Budějovice už chystají stěhování, do Hradce si vezmou i kostku nad led

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plánovaný přesun hokejové extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové přinese vedení klubu jen minimální starost s podmínkami na zimním stadionu. Východočeská aréna byla totiž od roku 2007 postupně kompletně rekonstruována a momentálně jí ke splnění extraligových podmínek mnoho nechybí.



Podle všeho nejzásadnějším zásahem bude nainstalování systému pro brankového videorozhodčího a také přesun informační kostky z Českých Budějovic, kde dosud působil klub HC Mountfield.

Před provedením změn na stadionu čeká Hradec Králové ještě jedno důležité hlasování. Městští zastupitelé musí v úterý administrativně posvětit příchod extraligy do východočeské metropole. To by však neměl být problém, jak už ukázalo pondělní jednání zástupců společnosti Mountfield na magistrátu.

"Jsme připraveni extraligu přijmout," pronesl opakovaně primátor Zdeněk Fink. "Asi to bude velké politické gesto ze všech stran," doplnil. Město má jedinou podmínku: aby ho profesionální hokej nestál víc než dosud, tedy 13,7 milionu korun. "A s tím je Mountfield srozuměn," prohlásil Fink.

Zásadní je brankový rozhodčí

Takhle fandili fanoušci Hradce Králové v zápase proti ruskému Petrohradu, který zde sehrál přípravný zápas...Foto Pavel Mazáč (Sport)
"Stadion je nejmenším zlem, základním podmínkám vyhovuje," říká ředitel extraligy Josef Řezníček.

Nejdůležitější věcí pro extraligu bude vybudování prostorů pro novináře a zařízení (i místa) pro brankového videorozhodčího.

Další zásadní záležitostí je instalace informační kostky nad ledem. "Ta ale není součástí licenčního řízení," upozornil Kmoníček. To znamená, že ji tým ke vstupu do extraligy nepotřebuje.

Přesto v Hradci bude novější, přesune se sem ta z budějovické Budvar Arény, je totiž majetkem HC Mountfield. "Musíme jen prozkoumat, jak je to s nosností háku na našem stadionu," podotkl Kmoníček.

Šimánek: zaplatili nám už všechny dluhy

Se stěhováním se už pomalu smiřují i hráči Budějovic, i když někteří hodně těžce.

"Dokud není na papíře, že odcházíme, tak pořád doufám, že třeba někoho napadne něco spásného a zůstaneme tady," řekl dnes novinářům Jiří Šimánek, který v Budějovicích strávil prakticky celou kariéru. "Moc šancí ale už opravdu není."

Verzi, že se HC Mountfield přesune do Hradce Králové podle Šimánka napovídá i fakt, že klub uhradil veškeré pohledávky, které měl k hráčům.

"Dluhy jsou téměř všechny srovnané. Tím ale taky bylo asi definitivně stvrzeno, že odcházíme," řekl pětatřicetiletý Šimánek, který chce do Hradce odjet i s celou rodinou.

Fanoušci Budějovic protestují proti přesunu klubu do Hradce Králové
Fanoušci Budějovic protestují proti přesunu klubu do Hradce Králové

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud