12. června 2013 • 21:51

O pivo nejde, za odchodem Mountfieldu jsou dluhy, tvrdí pivovar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté HC Mountfield prakticky jistě opustí České Budějovice a budou hrát extraligu v Hradci Králové. Jednání mezi vedením klubu, zástupci českobudějovické radnice a Budějovickým Budvarem zkrachovalo. Podle zástupce pivovarnické společnosti nestojí za odchodem hokejistů do Hradce pivo, nýbrž dluhy klubu.



Zástupci všech stran v Budějovicích jednali přes dvě hodiny, nepodařilo se jim ale vyřešit problém, který spočíval v čepování piva Budvar v českobudějovické aréně. Klub musí podle licenčních podmínek soutěže zajistit při domácích zápasech prodej piva Radegast, který je oficiálním partnerem extraligy.

Město, jež je majitelem arény, má ale smlouvu s Budvarem, ve které mu garantuje čepování jeho piva. Podle představitelů Budějovického Budvaru je spor "o pivo" jen zástupný problém. Hlavním důvodem, proč chce Mountfield z jihu Čech odejít, jsou podle nich dluhy.



„Klíčem k řešení situace nemohou být podmínky nájmu haly, druh čepovaného piva, nebo město, ve kterém se bude extraliga hrát. Řešením může být pouze vydatná finanční injekce,“ uvedl ředitel pivovaru Jiří Boček.

„Plně chápeme, že se klub za těchto okolností rozhodl odejít za vyšší nabídkou. Mohl to však fanouškům, magistrátu i nám vysvětlit věcně, kultivovaně a bez osočování,“ dodal.

Předseda představenstva klubu jihočeského klubu Miroslav Schön i přes krach jednání ocenil přístup náměstka primátora Miroslav Jocha.



„Ten se jako jediný snažil, aby hokej v Českých Budějovicích zůstal a dělal pro to vše. Dnešního jednání se ale nakonec nezúčastnil. Osobně si myslím, že proto, že když viděl, s čím chtějí na jednání jít, tak mu to bylo trapné,“ uvedl Schön.

Po krachu jednání klub opustil generální manažer Zdeněk Blažek, který byl do začátku sporu i předsedou představenstva.

"Reálně hrozí odchod klubu do jiného města, s čímž se ze svého lidského hlediska absolutně nemohu ztotožnit. Proto jsem odstoupil. Nedovedu si představit, že bych měl pracovat pro klub v jiném městě," uvedl Blažek v prohlášení.

Hradecký primátor Zdeněk Fink přesun extraligy do Hradce Králové uvítal. "Jsem rád, že do hokeje v Hradci Králové přijde ve firmě Mountfield silný soukromý investor, o což jsme dlouho usilovali," řekl Fink. Zdůraznil, že vše je v rukou zastupitelů, kteří by měli o přesunu jednat v úterý a vyjádřit by se měli i k finanční stránce.

Představa Hradeckých je taková, že do projektu nebudou dávat více, než dosud dávali do svého prvoligového klubu Královští lvi, tedy asi 20 milionů korun ročně. "Před oběma kluby stojí ještě velký kus práce," podotkl Fink. Dodal, že vedle financování se musí vyřešit i založení společné firmy.

Hokejisté Mountfieldu jsou stěhování do Hradce Králové zase o pořádný kus blíž
Hokejisté Mountfieldu jsou stěhování do Hradce Králové zase o pořádný kus blíž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud