20. srpna 2013 • 13:48

V šestnácti letech se liberecký Zacha opět chystá na Bern

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že Bern je pro něj zatím osudový soupeř. V patnácti letech si proti němu před rokem v rámci European Trophy odbyl premiéru, dnes proti stejnému soupeři nastoupí liberecký útočník Pavel Zacha (16 let) znovu. Pro mimořádný talent českého hokeje to bude druhý zápas za extraligový tým Bílých Tygrů. „Je to pro něj další důležitý mezník,“ uvedl jeho otec Pavel Zacha, který se o výchovu nadějného útočníka stará od mládí.



Šestnáctiletý Zacha, jenž s Libercem absolvuje celou letní přípravu, dostane v utkání příležitost v elitní formaci s Bartkem a Vampolou. Nahradí tedy odpočívajícího veterána Petra Nedvěda.

„Je to pro něj obrovská motivace. Sám jsem na něj moc zvědavý, jak to zvládne. Když proti Bernu hrál minulý rok, bylo to venku, u toho jsem nebyl. Takže o to víc se teď těším,“ tvrdí Zacha senior. V hledišti bude výkon svého syna pečlivě sledovat.

Zacha od mládí hraje za mládežnické reprezentace, naposledy nastoupil za „osmnáctky“ i na Hlinkově memoriálu v Břeclavi. A dá se předpokládat, že by si v Liberci mohl vybudovat stálé místo v extralize.

„Uděláme pro to maximum,“ vyhlašuje jeho otec, který syna na sportovní kariéru začal připravovat hned od mládí. Kvůli němu se vzdal podnikání a obětoval mu vlastně celý život.

Utkání s Bernem začíná v 18.30 hodin a hraje se ve Svijanské aréně.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud