3. listopadu 2013 • 21:56

Machovský vychytal výhru a loučil se s trenérem: Bude nám chybět!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Kde jsou střelci? Hokejový mistr tápe v útoku, už 157 minut nedal při hře gól. Za dva body s Litvínovem vděčí Plzeň po výhře 1:0 po nájezdech gólmanovi Matěji Machovskému. „Musím hlavně poděkovat Rudovi Pejcharovi, snažil se do mě narvat co nejvíc informací,“ pochválil gólman odcházejícího trenéra brankářů, který se během reprezentační pauzy připojí k týmu Jugra Chanty-Mansijsk v KHL.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 11. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
1:0
ONLINE
3. listopadu
17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: . Kratěna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Seman, Hanzlík "C", Jeřábek, Slovák, Frolo, Mozík, Marcel – Vlasák "A", Straka J., Kratěna "A", Pletka, Lev, Duda, Sýkora J., Kašpařík, Novotný, Hollweg, Sýkora T., Petruška, Indrák.

Hosté: Francouz (Nechvátal) – Zeman, Pavlík, Šlégr, Gula, Černý K., Posmyk, Kokeš – Lukeš, Hübl "C", Jánský, Ručinský "A", Hanzl, Martynek, Pšurný, Černý J. "A", Rosa, Jurčík, Majdan, Písařík.

Rozhodčí

Homola, Hrubý – Brejcha, Suchánek

Stadion

ČEZ Aréna

Návštěva

4956 diváků

Naposledy při penaltách inkasoval od Sparty dvakrát. Tentokrát si ale 20letý plzeňský gólman Machovský zlepšil náladu. Vychytal střelce Hübla i Lukeše a dovedl Plzeň k vítězství.

Domácím pomohla i tato finta: těsně před nájezdy se začal rozcvičovat také náhradní brankář Lukáš Mensator. Takže Litvínovští mohli být v rozpacích, kdo půjde chytat.

SESTŘIH: 18. kolo hokejové extraligy, Plzeň - Litvínov 1:0 po nájezdech
Video se připravuje ...

Nakonec padla volba na Machovského. Přesto pokud by inkasoval první gól, vystřídal by ho právě Mensator.

„Taková byla dohoda. Naštěstí mi to škrtlo vyrážečku, sice lehce, ale cítil jsem to. Takže jsem to mohl dochytat,“ uvedl plzeňský brankář k tomu, jak lapil Hüblův pokus. Potom se proti němu neprosadil ani Lukeš. Na plzeňské straně naopak zaúřadovali Kratěna s Jánem Sýkorou, specialistou na nájezdy. A bylo rozhodnuto.

Machovský si připsal druhou nulu v sezoně. A po zápase ocenil Pejcharovu práci. „Bude nám moc chybět. Je to super člověk, stará se o nás, abychom na tom byli dobře po psychické stránce. Je to jeden z nejlepších lidí, které jsem mohl potkat,“ uvedl Machovský.

Pejchara ocenili také fanoušci, dlouho skandovali jeho jméno. „Je to moc krásný pocit, vzpomněl jsem si ještě na dobu, kdy jsem sám chytával,“ pousmál se gólmanský expert, jenž se vydá na sibiřské dobrodružství.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud