13. listopadu 2013 • 21:56

Pardubice prohrály 7. zápas z osmi. Šebek ven! hromoval naštvaný kotel

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šebek ven! Šebek ven! Šebek ven! V českém Hockeytownu se usídlila blbá nálada. Pardubičtí hokejisté po výborně zvládnutém vstupu do sezony uvadají a propadají se tabulkou. Po porážce 1:3 s Vítkovicemi Východočeši vypadli z první osmičky a mají nad čím přemýšlet. Skalním příznivcům z jižní tribuny pomalu dochází trpělivost. V průběhu třetí třetiny volali ze svých míst po odvolání klubového generálního manažera.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 18:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
1:3
ONLINE
13. listopadu
18:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 00:46. Nosek

Hosté: 08:40. Szturc, 23:06. Vandas, 51:36. Huna

Sestavy

Domácí: Růžička (Salfický) – Zdráhal, Benák, Kočí (''C''), Píša, Vášíček, Gregorc, Čáp – Zohorna, Cetkovský, Sýkora – Nosek, Kousal, Radil – Číp, Marha, Endál – Rys, Poulíček, Veselý Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha.

Hosté: Dolejš (Málek) – Barinka, Hruška, Kudělka, Sloboda, Kovář, Stehlík, Štencel – Húževka, Burger (''C''), Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Sztruc, Hlinka, Káňa – Valčák, Vandas, Kucsera Trenéři: Peter Oresmus a Roman Šimíček.

Rozhodčí

Šindler, Fraňo – Frodl, Charvát

Stadion

ČEZ Arena Pardubice.

Nejspíš proto, že fanoušci získávají pocit, že se nový ročník extraligy začíná překlápět do starých časů. Do časů děsivého ročníku 2012/13, jenž výsledkově nakonec neskončil zase tak hrozně (tým nakopnutý Milošem Říhou došel do předkola play off), ovšem minely nového managementu při chodu týmu přišly klub na 20 milionů.

„Já to vůbec neregistroval, nerozuměl jsem tomu, co skandují. Ale diváci obecně mají právo vyjádřit svůj názor,“ reagoval Josef Marha, veterán týmu, na pokřiky z hlediště.

Přítomné diváky překvapilo, v jakém stylu se pardubičtí hokejisté vrátili k mistrákům po reprezentační pauze. Bylo to studené, rozhárané, neúčinné. Ačkoli domácí vedli 1:0 už od 46. vteřiny, na průběh utkání neměl Noskův gól vliv.

Hosté se postupně rozjeli k solidní brejkové ofenzivě, z níž naplno hrozili. Domácí si nevytvořili potřebný tlak ani v přesilovkách. Pouhých 19 střel na branku, to je na pardubický kalibr hodně málo.

„Chodili jsme málo před brankáře, musíme taky víc střílet. Zkraje sezony nám to tam padalo ze všeho, teď vůbec. Ale musíme být pořád trpěliví,“ míní útočník Tomáš Zohorna.

Pardubické hráče v pátek čeká derby v Hradci Králové, poprvé v klubové historii nejedou k utkání jako favorit. Nýbrž ten, který by měl schytat nakládačku. Ale kdo ví, takhle jasné prognózy občas shoří jako cár papíru.

Venerovi hráči se potřebují vrátit k základům. Když nejde hokej, musí se maximálně dřít. Vypustit na ledě duši, zbourat soupeře, vyprovokovat aspoň rvačku. Nic z toho ve středu večer neplatilo. 

„Musíme příští zápasy vydřít. Jiná cesta není. Sklopit hlavu mezi ramena a dřít,“ vyslal pokyn matador Josef Marha, jenž se sám trápí, a výsledky ho užírají.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud