2. prosince 2013 • 04:30

VIDEO: Drsňák Hollweg znovu v akci! Soupeř musel do špitálu

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu ukázal, proč je třeba se před ním mít na pozoru. Plzeňský útočník Ryan Hollweg potvrdil i ve včerejším domácím zápase s týmem Mountfield Hradec Králové pověst toho, kdo využije každou příležitost k tomu, aby někoho tvrdě dohrál.



Tentokrát to „odskákal“ obránce Peter Frühauf, kterého americký drsňák přišpendlil ve 45. minutě na mantinel. Vyfasoval za to dvě minuty za nedovolené bránění, hradecký obránce po střetu musel na vyšetření do nemocnice.

Byla to pořádná pecka. Přesně, jak se dalo čekat... Když se na někoho Hollweg rozjede, není to žádná sranda. Frühauf sice po „hitu“ ještě udělal pár temp, ale potom se ve středu ledové plochy skácel k zemi.

Přispěchali k němu nejen maséři, ale i plzeňský lékař a už se zdálo, že bude muset slovenský zadák opustit hřiště za doprovodu záchranářů na nosítkách.

Ryan Hollweg pořádně naložil hradeckému Peteru Frühaufovi
Video se připravuje ...

Nakonec odešel po svých, ale na střídačce vypadal ještě dlouho otřeseně. „Nevím přesně, ale vezou ho nemocnice. Ztrácel cit v nohách,“ uvedl po utkání hradecký kouč Peter Draisaitl.

Zákrok vyvolal emoce. Sudí domácího drsňáka potrestali dvouminutových trestem proto, že dohrál souboj už poté, co zadák týmu Mountfield HK nebyl v držení puku.

Domácí boss Martin Straka, který po operaci kolene ještě do hry nezasáhl, se ale rychle po skončení utkání sháněl po videozáběru, aby si celý moment důkladně prohlédl. Ten trest pro Hollwega se mu očividně nezdál...

„Pro naše mužstvo je to strašně platný hráč. Je důrazný, dělá všechno naplno. Vybojuje puky, zblokuje spoustu střel. Mám můj obdiv za to, jak dokáže soupeře čistě dohrát. Když se takový stokilový kamion rozjede a někoho načape, špatně to s ním dopadne. Klobouk dolů,“ velebí Hollwega plzeňský útočník Radek Duda.

„Čím více Ryanů, tím lépe! Zkusíme ho naklonovat!“ dodal Duda v žertovném duchu. Hollweg se v poslední době dostal do ráže nejen ve své tradiční disciplíně, což je dohrávání soubojů, ale začal i střílet góly. Čímž si získal další sympatie plzeňských fanoušků.

Takže pokaždé, když se včera dostal do nějaké šance, ho vyprovodili na střídačku bouřlivým potleskem.

Frühauf ale z jeho nájezdu určitě tak nadšený nebyl...

SESTŘIH: 26. kolo hokejové extraligy, Plzeň - Hradec Králové 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud