10. prosince 2013 • 12:49

VIDEO: Pardubický obr Vašíček si za hit na Valacha 5 zápasů nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jiří Vašíček z Pardubic dostal v extralize od disciplinární komise dodatečně trest na pět zápasů za zákrok do oblasti hlavy a krku na slávistického zadáka Juraje Valacha. Pardubický klub o tom informoval na svém twitterovém účtu.



Vašíček má navíc automaticky zákaz startu v jednom utkání za trest ve hře, takže celkově bude chybět Východočechům v šesti duelech. Do hry se může vrátit až 5. ledna na ledě Plzně.

Jiří Vašíček dostal za drsný hit na Valacha trest do konce utkání
Video se připravuje ...

Dvaatřicetiletý Vašíček fauloval Valacha 14 sekund před koncem třetí třetiny nedělního utkání 29. kola. Led O2 areny, kde dříve působil, opustil s trestem ve hře na pět minut a do konce utkání.

"Vedl svůj zákrok čelně k protihráči, přičemž bylo shledáno, že měl dostatek času situaci vyhodnotit a musel si být vědom, že dojde k zasažení oblasti hlavy a krku protihráče," komentoval rozhodnutí předseda disciplinární komise Karel Holý.

"Došlo k tomu s prokazatelným úmyslem oblast hlavy a krku zasáhnout. Hráč se přitom těsně před střetem odrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity, zřetelný je rovněž pohyb loktem, kterým se hráč snažil zvýšit razanci úderu," doplnil Holý.

Při stanovení výše trestu Holý přihlédl ke skutečnosti, že Vašíček byl během uplynulých dvou let disciplinárně trestán a Valach pro zranění zápas nedokončil. Loni v lednu byl Vašíček suspendován na pět utkání za zákrok loktem na hlavu na českobudějovického útočníka Davida Kuchejdu.

Trest na pět utkání již v této sezoně dostali Michal Trávníček z Litvínova a Radek Duda z Plzně.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud