14. prosince 2013 • 17:10

Brendlův konec, radost pro děti. Kometa načnula rušný víkend

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně před poslední letošní reprezentační pauzou má brněnská Kometa napilno. Hráčské operace, návštěva dětských pacientů na onkologickém oddělení, domácí zápas – to všechno modrobílí stíhají za tři dny. V neděli hostí od 17 hodin Liberec.



Mezi fanoušky napřed Kometa v pátek poměrně v tichosti nechala pustit informaci o tom, že svoje měsíční hostování po dvou týdnech ukončil útočník Pavel Brendl. Zkušený forvard a bývalá čtyřka draftu NHL odehrál za Brno jenom šest zápasů, gól nevstřelil a klub ho poslal domů ještě dřív, než kdokoliv čekal.

„Na to, že skoro rok nehrál, jeho výkony nebyly špatné,“ řekl na adresu hráče, jehož kariéru přibrzdila trombóza a v létě se nevešel do kádru Pardubic, načež trénoval až do konce listopadu sám, brněnský kouč Vladimír Kýhos.

Původně plánoval Brendlovo další angažmá řešit až v reprezentační pauze, ale nepovedený Brendlův (a celé první lajny) výkon ve čtvrtečním zápase proti Vítkovicím (1:3) ho zřejmě přesvědčil k rychlejšímu řešení. „Nemohu říct, že by Pavel zklamal, ale na další angažování to nebylo,“ uvedl Kýhos, který do konce roku přivítá zpět marody Libora Pivka a Jakuba Svobodu.

Volného pátku využila Kometa k návštěvě onkologického oddělení Dětské nemocnice v Brně. Hráči přinesli dětem komeťácké plyšové medvědy a sestřičkám modrobílé růže, fanynky napekly pro děti speciální perníčky se symbolikou Komety.

Brněnský kapitán Leoš Čermák předává květinu na návštěvě Dětské nemocnice v BrněFoto hc-kometa.cz

Návštěva nemocnice měla úspěch

„Člověk si musí uvědomit, že to může potkat i jeho, hlavně ty z nás, co máme děti. Snažili jsme se být pro děti i rodiče pozitivní, ale je jasné, že tyto věci jsou nepříjemné pro každého,“ říkal obránce Tomáš Žižka.

„Podobné věci musí být, protože my dětem, které jsou nemocné a bojují s nemocemi, musíme přinést nějakou radost. Věřím, že jsme děti rozveselili a naše návštěva měla úspěch,“ říkal čtyřiatřicetiletý otec.

„Když člověk vidí nemocné děti, není to nic jednoduchého. Uvědomíte si, že když máte zdravé děti, je to k nezaplacení a musíte za to být šťastný. Je to v životě to nejvíc. Nemoc je naopak to nejhorší, co vás může potkat. Člověk s tím pak musí bojovat a snažit se být pozitivní, protože pak jde léčba líp. Jsou to nepříjemné osudy,“ doplnilo ho kapitán týmu Leoš Čermák.

V neděli hraje Kometa doma s Libercem a pokusí se napravit minulé domácí selhání. Hrát by měl i útočník Štěpán Novotný, vyměněný před několika dny z Plzně za Miroslava Holce.

„Kometa hraje aktivní hokej, je zde spousta šikovných kluků do kombinace, ale také spousta kluků, kteří hrají kanadský agresivní hokej. Podle mého názoru je to výborný mix, kterému to dlouhodobě může šlapat. Jsem spokojený a myslím si, že i mně osobně bude tento mix sedět,“ prohlásil Novotný po čtvrtečním debutu v modrobílém dresu.

Volného pátku využila Kometa k návštěvě onkologického oddělení Dětské nemocnice v Brně
Volného pátku využila Kometa k návštěvě onkologického oddělení Dětské nemocnice v Brně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud