2. dubna 2014 • 09:45

Špičkování před semifinále: Jandač ať se radši postará, aby nepadali oni!

Autor: lah, jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na cestu do Prahy si přibalili noviny. To, co v nich našli, vyvolalo vcelku očekávanou odezvu: hokejisté Komety Brno se před začátkem semifinále na ledě pražské Sparty dozvěděli, že už mají splněno, že se mohou bavit, že jedou nad plán. A že bude navýsost potřeba, aby partie na jejich ledě hlavně zvládli rozhodčí… „Sparta nás nechtěla. Teď si dělá alibi,“ reagují Brňané.



První semifinále Sparta - Kometa (19.00) ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 19:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:5
ONLINE
2. dubna
19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 27:37. Hlinka, 55:46. Buchtele

Hosté: 13:37. Zohorna, 26:47. T. Svoboda, 34:01. Kováčik, 51:18. Zohorna, 56:27. Hruška

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Pilař (A), Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Kubát, Polášek – Ton, Hlinka (A), Rolinek (C) – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Simon, I. Rachůnek – Forman, Přibyl, T. Rachůnek – Procházka. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Miller, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka (A), Dlapa – J. Svoboda, Čermák (C), Hruška (A) – T. Svoboda, Němec, Káňa – Zohorna, Raška, Pivko – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

9 812 diváků

Rozladění nejsou. Ale překvapení taky ne. V Brně si pochvalovali, jak plynule proběhla jejich série s Plzní, a že by se nechtěli nechat namočit do podobné přestřelky, jaká probíhala během čtvrtfinále Sparty proti Vítkovicemi.

Den před zahájením vlastní bitvy proti sparťanské mašině muselo být Brňanům jasné, že klid končí.

Vítejte v pražském semifinále, pánové.

„V podstatě jedou nad plán. Mohou se bavit, poprvé se v extralize před play off dostali přímo do šestky, takže se teď můžou bavit. Jestli říkali, že si na nás věří, tak je to jejich věc," počastoval je Josef Jandač, kouč favorizované Sparty.

Ne nadarmo se mu přezdívá Český Mourinho. Jandač umí nasměrovat pozornost tam, kam potřebuje, vyzná se. I tentokrát trefil přesně. Dalo se čekat, že nesouhlas se z Brna jen pohrne.

„Pan Jandač (trenér Sparty) rád probírá tyhle věci v novinách. Já si myslím, že se nás Sparta obává, že jí náš styl nesedí. Že takhle mluví dopředu může svědčit o tom, že je nervózní. Že má strach,“ reagoval brněnský útočník Tomáš Svoboda.

Zvednutá obočí speciálně vzbudila Jandačova domněnka, že v Brně před bouřlivou kulisou může rozhodčí vylučovat i za to, když hráč spadne, protože má špatně nabroušené brusle.

„Ať se pan Jandač postará o to, aby jim na Spartě nabrousili brusle tak, aby nepadali. Ve čtvrtfinále asi podle něho měli špatně nabroušeno hráči Vítkovic, jen rozhodčí to nepoznali,“ odpálkoval dotaz kouč Vladimír Kýhos.

Bylo vidět, že téma rozhodčí mu vůbec není po chuti. „S Plzní to bylo odpískané korektně. Kromě jednoho zápasu, kdy jsme nebyli moc spokojení, a vetovali jsme pana rozhodčího Poláka, kterého nechceme. Jinak to zní, jakoby si pan Jandač dopředu dělal alibi,“ myslí si Kýhos.

Že má Sparta výborný, vyrovnaný a široký kádr, o tom není potřeba diskutovat. Brňané se ale podivili i nad tím, že by měli mít v play off splněno. Ve vyřazovací části, kde se jede buď na titul nebo na porážku a žádná zlatá střední cesta mezi tím není, to považují za vyloučené.

„Nemám rád tyhle řeči. Máme co ztratit, chceme do finále. Rozdíl je v tom, že Sparta musí, má to tak daný, i když člověk vlastně musí jen umřít. Oni musí, my chceme,“ upřesňuje Kýhos.

Rád by věřil tomu, že svoji armádu na úvodní pražské zápasy připravil tak, aby aspoň jeden z nich dopadl ve prospěch Komety. Příprava na širší kluziště a největší zbraně soupeře proběhla podle jeho představ.

„Rozklíčovali jsme si je,“ věří. Že by čerpal poznatky i z posledního výprasku 0:7, který v Holešovicích s týmem v únoru utrpěl, to odmítal. Ale na hráče může výsledek působit jako zdvižený ukazováček. „Víme, jak je Sparta silná v útoku, jakým způsobem většinou dává góly. I to bylo možná trochu prospěšné vůči této sérii,“ soudí útočník Svoboda.

On jaké bývalý slávista by mohl brát semifinále proti Spartě prestižněji, ale to mu se vzhledem k tomu, že v Brně působí už třetí sezonu, už nepřijde.

„Kdybych tady byl půl roku, řeknu, že jo. Ale jsem v Brně delší čas. Celkově souboje pražského klubu a Brna svoje koření má, zbytečné přidávat minulost,“ říká Svoboda.

Co zaznělo před semifinále

„Sparta, to je tam rudý hadr na býka. Kdykoliv jsme tam přijeli, bylo to ohromně bouřlivé. Doufám, že se s tím popasují i rozhodčí, protože tam je hlasitá odezva při každém pádu hráče na led. I když má třeba špatně nabroušené brusle.“

Trenér Sparty Josef Jandač

„V podstatě (Brno) jede nad plán. Mohou se bavit, poprvé se v extralize před play off dostali přímo do šestky. Jestli říkali, že si na nás věří, tak je to jejich věc.“

Trenér Sparty Josef Jandač

„Pan Jandač rád probírá tyhle věci v novinách. Já si myslím, že se nás Sparta obává. Tlak je na ní, ona musí, s tím, co do toho vložila, jak se o ní mluví, jak zakončila základní část. Může jí to svazovat ruce.“

Útočník Komety Tomáš Svoboda

„Fanoušků tam mají hodně, je to bouřlivé. A asi cítí, že nejsou největší. Jsou menší, tak se snaží něco vykřikovat.“

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle

SESTŘIH: Play off hokejové extraligy, Sparta - Vítkovice 2:1 po nájezdech
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud