12. dubna 2014 • 20:23

Zlín je ve finále extraligy! Třinci nepomohl ani matador Varaďa

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová extraliga zná první finalistu! Zlín zvládl proměnit svůj první mečbol, když doma porazil Třinec 5:1, celkově semifinálovou sérii vyhrál 4:2 na zápasy. Za čtvrtou výhrou za sebou nad Oceláři vykročili loňští vicemistři hned v úvodu, když v 5. minutě vedli již 2:0. Zlín vyřadil Třinec v play off pošesté v řadě a má šanci vynahradit si loňský finálový nezdar s Plzní. Ocelářům nepomohl ani matador Václav Varaďa, který naskočil ze své asistentské pozice do zápasu po čtyřech měsících.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 4. • 17:30
PSG Zlín
PSG Zlín
5:1
ONLINE
12. dubna
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 0:37. Čajánek, 4:11. Veselý, 33:30. Balaštík, 49:10. Köhler, 53:03. Honejsek

Hosté: 40:33. Orsava

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – P. Sedláček

Hosté: Hrubec (Šimboch) – Galvas, Roth, Linhart, Nosek, Krejčí, Trončinský, Foltýn, Matyáš – Polák, Bonk, M.Růžička – Adamský, Peterek, Polanský – Hrňa, Květoň, Varaďa – Rufer, Rákos, Orsava

Rozhodčí

Šindler, Minář – Bádal, Pouzar

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

7 000 (vyprodáno) diváků

Zápas na vyprodaném stadionu Luďka Čajky začal o 15 minut později, neboť pořadatelé museli těsně před začátkem vyměnit prasklé plexisklo. Zpoždění se méně podepsalo na domácích. Již po 37 sekundách otevřel skóre po individuální akci kapitán Čajánek.

Další branku mohl Zlín přidat v přesilové hře, prosadil se ale až v 5. minutě ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Bezprostředně po buly překonal Hrubce nejproduktivnější hráč PSG Veselý a připsal si již sedmou branku v play off.

Akcie otřesených hostů se pokusil zvednout Varaďa, který se pro dnešní zápas přesunul z trenérského postu na led. Kašíka však nepřekonal, stejně jako později Rufer. Nejblíže snížení byli Oceláři na začátku druhé třetiny, kdy zatlačili domácí do defenzivy a snažili se překonat Kašíka. Žádná z jejich střel se ale neujala.

Po čtyřech minutách se Zlín z tlaku dostal a převzal iniciativu. Ondráčkovu střelu vyrazil Hrubec, rýsující se šanci Lešky zlikvidoval obětavým zákrokem Linhart. Zvýšit náskok Jihomoravanů nedokázal ani Zámorský či Köhler s Leškou, ve 34. minutě ale již radost domácích naplno vypukla. Kotvanovu tečovanou střelu v přesilové hře, která skončila na tyčce, bez problémů dorazil do prázdné branky Balaštík.

Hned po 33 sekundách třetí třetiny snížil Orsava a duel zdramatizoval. Třinečtí hrající po odstoupení Rotha jen na pět beků se snažili přidat druhý gól, Kašík byl ale spolehlivý. V 50. minutě využil Köhler zmatky hostů při střídání a získal Zlínu zpět tříbrankový náskok. Ani to nebylo ze strany domácích vše, dvě sekundy po skončení přesilovky přidal pátý gól Honejsek a o osudu zápasu i série bylo definitivně jasno.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Čajánek (Honejsek, Zámorský), 5. Veselý (Čajánek, Honejsek), 34. Balaštík (Köhler, Kotvan), 50. Köhler (Balaštík), 54. Honejsek (Čajánek) - 41. Orsava (Galvas, Hrubec). Rozhodčí: Šindler, Minář - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Zlín: Kašík - Zámorský, Kotvan, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, D. Nosek, Linhart, Trončinský, Krejčí, Matyáš - Martin Růžička, Bonk, V. Polák - Polanský, Peterek, Adamský - Varaďa, D. Květoň, Hrňa - Orsava, Rákos, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Duel Zlín - Třinec ONLINE zde:

Václav Varaďa na pátečním tréninku Třince výstroj neoblékl
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud