13. dubna 2014 • 06:00

V Brně ho milovali, teď jim Divíšek setnul Kometu. Mám to tady rád, netají

Autor: jip, lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podivuhodný příběh hokejového veterána Tomáše Divíška pokračuje. V play off dostává nové příkrasy. Útočník, vyhozený během sezony z týmu na odpis, pomáhá sunout favorizovanou Spartu blíž vytouženému titulu. Do play off naskočil až během semifinále, svůj první gól v jejím dresu navíc vstřelil v Brně, s nímž došel před dvěma lety až do finále. Přesně s tím do Sparty přišel.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 4. • 17:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
2:5
ONLINE
12. dubna
17:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 40:31. Kempný, 48:41. T. Svoboda

Hosté: 05:18. Divíšek, 07:10. Forman, 08:26. Hlinka, 12:20. Hlinka, 38:30. Přibyl

Sestavy

Domácí: Čiliak (13. Trvaj) – Žižka, Miller, Kempný, Kováčik, Dlapa, Kuboš, Dujsík – J. Svoboda, Čermák (C), Novotný – Káňa, Hruška, T. Svoboda – Pivko, Raška, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Hosté: Pöpperle (Málek) – Krejčík, Piskáček, Polášek, Sičák, Kubát, Phillip, Pilař – Klimek, Hlinka, Ton – Rolinek, (C) Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – I. Rachůnek, Divíšek, Simon. Trenér: Josef Jandač

Rozhodčí

Martin Fraňo, Pavel Hodek – Jaromír Bláha, Evžen Kostka

Stadion

Kajot Arena, Brno

Jestli je někdo mužem velkého okamžiku, je to bezesporu Tomáš Divíšek. Dejte mu výrazný čas na ledě v říjnu a nemůžete si být jisti, co dostanete. Ale pošlete ho na plac v dubnu a víte: tenhle bard odvede, co potřebujete.

Stejně to Divíšek předvedl v Brně v šestém semifinále. V teprve třetím utkání play off, do kterého se zapojil, odehrál víc než 18 minut a domácí Kometu načal prvním gólem v 6. minutě. Fanoušci lehce zapískali při čtení jeho jména.

Takhle si „Divocha“ ještě mnozí z nich pamatují. Ví, co v něm je.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 2:5
Video se připravuje ...

„Mám to tady hrozně rád, tady ty fanoušci jsou podle mého nejlepší v republice. Hala je perfektně uzpůsobená tomu, aby byli slyšet a je to parádní atmosféra. Je to obrovská podpora pro domácí tým, ale užívají si to i hosté, hraje se tu výborně. Teď navíc přijelo spoustu našich lidí a byli taky hrozně dobře slyšet. Bylo to super,“ nerozpakoval se přiznat Divíšek.

I když v dresu úhlavního nepřítele, dál je v Brně vítaným soupeřem. Po jednom ze zápasů si poseděl s obráncem Tomášem Žižkou v místnosti pro hosty, popovídali si.

„Je to až úsměvné, odkud kam se Divoch v téhle sezoně dostal,“ připomínal Žižka cestu nyní sparťanského veterána z Chomutova do Holešovic. O tom, že mu vzestup přeje, není pochyb. „O to mu šlo, aby si užil tu cestu v play off, kterou zažil tady s námi, než se někde plácat a mít nervy,“ přikyvuje Žižka.

Přišel můj čas

Na ledě to ale jde stranou, tam chce vyhrát každý. A Divíšek si svoji roli užívá.

„Šel jsem do Sparty s tím, že si na svou šanci počkám. Neříkám, že jsem měl jít do akce, až když to začne hořet. Ale zkrátka v případě potřeby jsem byl připravený a teďka ten můj čas přišel. Snažím se hrát, jak nejlépe umím. Ještě to určitě může být lepší,“ popisuje.

Na cestu z Brna si skutečně mohl přibalit dobrý pocit. Sám se dostal často na led, což pro svůj styl hry považuje za důležité, navíc Sparta odvedla výbornou práci. Její první třetina (4:0) byla nejlepší třetinou v celé této sérii.

Čiliak se poroučel! Sparta zničila Kometu čtyřmi góly v první třetině
Video se připravuje ...

Favorit z Holešovic má na co doma navazovat. Divíšek ale varuje: sedmý zápas je specifický. Domácímu týmu se v něm většinou nehraje snadno.

„Oba týmy mohou ztratit finále, pro ně to psychicky možná bude snazší. Jedou ven na Spartu, od nás se čeká výhra. Jsme připraveni ji urvat. Věříme si,“ říká.

Zatímco se bude v neděli chystat na jeden z vrcholů letošní sezony, jeho bývalí spoluhráči z Chomutova, kde začal sezonu, nastoupí k další barážové bitvě o bytí a nebytí. Vloni Divíšek baráž zažil, takže dobře ví, co Piráti nyní prožívají.

„Mně je jich moc líto, nevyšlo to tam. Mrzí mě to. Ukončili mi smlouvu, já šel dál. Musím žít současností a jsem pochopitelně rád, že můžu pomoci Spartě a mít ty nejvyšší cíle,“ krčí rameny.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud