Květoslav Šimek
1. května 2014 • 08:18

Růžička na odchodu! Třinec naopak posílí Kreps, Plíhal, Douderové a Žejdl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři staví nový tým na nadcházející sezonu. Novými posilami jsou útočníci Kamil Kreps, Tomáš Plíhal, Lukáš Žejdl a bratrská dvojice obránců Milan a Lukáš Douderové. Klub naopak podle všeho přijde o kanonýra Martina Růžičku, kterému končí smlouva a je o něj zájem v ruské KHL.



Kamil Kreps (29 let) s Tomášem Plíhalem (31 let) hráli minulou sezonu ve Finsku, ovšem bohaté zkušenosti mají i ze zámoří. Kreps přichází z Ässätu Pori, v NHL oderál 232 zápasů za Floridu (18+42). Plíhal naposledy oblékal dres Tappary Tampere, v NHL hrával za San Jose Sharks (89 zápasů/ 7+9).

„Kamil je univerzál, který může hrát jak na centru, tak na křídle,“ říká pro klubové stránky třinecký manažer Pavel Marek. „Je skvěle vybaven po technické stránce, výborně je na tom bruslařsky a nechybí mu ani silové pojetí hokeje. Tomáš je tvořivý centr, zkušený a kvalitní hráč. Slibujeme si od něj, že nám svým herním pojetím a tahem na branku pomůže.“

Dvaadvacetiletý útočník Lukáš Žejdl z pražské Slavie i o rok mladší obránce Milan Doudera z Kladna už v minulé sezoně ukázali, že patří k talentům českého hokeje. Doudera dokonce nakouknul do národního týmu. Do Třince s ním přichází i jeho šestnáctiletý bratr Lukáš Doudera.

„Jeho čas přijde, podle všeho má před sebou vynikající budoucnost,“ říká Pavel Marek. „Bereme jej do přípravy A-mužstva, protože víme o jeho obrovském talentu, chceme si ho pohlídat, aby se tady správně rozvíjel.“

Kariéru v Třinci naopak už ukončili zkušení matadoři Václav Varaďa a Jan Peterek. To samé zvažuje i Radek Bonk, který se ovšem ještě oficiálně nerozhodl. Na odchodu do ruské KHL je s největší pravděpodobností kanonýr Martin Růžička, do Slavie se z hostování vrací Daniel Krejčí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud