Jiří Punčochář
10. září 2014 • 12:06

Nesnáší se dál. Boleslav? Snad okamžitě sestoupí, přeje si Kometa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani po šesti letech se velitelé brněnské Komety nesmířili s tím, jak skončila v roce 2008 v 1. lize jejich semifinálová série s Mladou Boleslaví. Za tehdejší křivdy, zahrnující nevpuštění fanoušků na soupeřův stadion, přetopenou šatnu a nepřátelské prostředí v sedmém utkání, v němž Boleslav vyhrála 2:1 v prodloužení, přejí nováčkovi jediné: okamžitý návrat o patro níž.



Šatna, kterou někdo přetopil tak, že se v ní sotva dalo dýchat, u oken ulámané kliky, aby nešlo vyvětrat, potyčky s fanoušky před halou, do které neměli mít přístup a jen část z nich se tam díky lístkům od hráčů nakonec dostala – tak vypadalo pro Kometu Brno sedmé semifinále první ligy sezony 2007/08 v Mladé Boleslavi.

Co na tom, že od té doby uběhlo šest let, Kometě se Mladou Boleslav jednou podařilo poslat do baráže a poslední dva roky na sebe vůbec nenarazili, protože Středočeši se motali o soutěž níž. V Brně pocit křivdy nevyprchal.

„Od té doby je můj vztah ke sportovnímu klubu BK Mladá Boleslav hodně narušený. Nic to na tom (jeho návrat do extraligy) nemění, svůj názor nehodlám měnit a přeju jim sestup,“ řekl Egbert Zündorf, prezident klubu, pro Kometa noviny.

Kdy spolu budou oba týmy hrát

12. října Mladá Boleslav-Brno
25. listopadu Brno-Mladá Boleslav
11. ledna Mladá Boleslav-Brno
24. února Brno-Mladá Boleslav

Před dvěma lety adresoval do Chomutova, který nenáviděného soupeře z extraligy vyřadil, osobní blahopřání. Přeje si, aby to příští rok mohl udělat znovu. Ať už by gratuloval komukoliv.

Není sám, kdo to takhle cítí. Současný brněnský trenér Vladimír Kýhos byl u toho, když Kometa sedmý zápas ztratila 1:2 v prodloužení, gól dostala v oslabení poté, co její hráč pykal za vyhození puku přes plexisklo. „Vidím to úplně stejně. Jsou to věci, které se nezapomínají. Je tam jiné vedení, dnes by se to asi nestalo, ale to zakořeněné je,“ potvrdil Kýhos.

Mladá Boleslav onen rok z první ligy došla až do baráže a v ní vybojovala postup, na který si už tehdy brousila zuby i Kometa. Ze strany jejích fanoušků provázely vzájemné zápasy od té doby velké emoce. Teď je jisté, že nic na tom nezmění ani dvouletá pauza, kdy se oba rivalové v extralize neutkali. Co vlastně Kometě nejvíc vadilo?

Velké vášně planuly kolem (ne)přístupu brněnských fanoušků na stadion. Mladá Boleslav tehdy přišla s tím, že prodá vstupenky pouze po předložení občanky, následně že zápas je vyprodaný. To však nebyla pravda. Nakonec se někteří fanoušci hostí na tribunu dostali, většina z nich vytrvala na parkovišti a „fandila“ odtud. V Mladé Boleslavi jich prý tehdy bylo nad dva tisíce. Došlo k roztržkám s pořadatelskou službou, v jedné z nich figuroval i Zündorf. Ochranka ho údajně tlačila na zeď, aby se nemohl dostat k vchodu.

„Zažil jsem několik zklamání a nejvíc v paměti mi zůstalo chování klubu BK Mladá Boleslav. Než jsem to musel zažít na vlastní kůži, nikdy bych si nemyslel, že je něco takového vůbec možné,“ tvrdí 61letý Němec.

REAKCE BOLESLAVI: Takové prohlášení nechápu, říká generální manažer Jan Tůma

„Na tom daném zápase jsem byl ještě jako divák a těžko mohu posoudit, jestli se něco dělo v zákulisí. Spíš mě překvapuje, že to je po tolika letech pro někoho ještě téma. My Kometu jako klub respektujeme a pokud někdo z jejího vedení nechce respektovat nás, je to jeho věc. Stejně tak skutečnost, že je tohle v někom tak hluboce zaryté, že z toho vznikne tak významný bod na předsezonní tiskové konferenci, která by měla být úplně o něčem jiném. Samozřejmě mě takovéto prohlášení mrzí, překvapilo mě a důvod nechápu. Navíc myslím, že jak extraliga, tak Kometa Brno i BK Mladá Boleslav jsou úplně jinde, než byly před lety. Během posledních roků jsme neměli žádný problém, komunikujeme spolu normálně. Že daná situace vznikla v době, kdy v Boleslavi bylo jiné vedení? To bych neřešil, klub je za své zaměstnance zodpovědný.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud