František Suchan
17. listopadu 2014 • 16:10

Ztratit další zápas doma, už bychom se věšeli, věděl boleslavský Pacovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Mladé Boleslavi opevnili zimák. V neděli proti Hradci už jim body neutekly jako teplo ze špatně utěsněných oken. Když to nejde silou, půjde to ještě větší silou, řekla si zřejmě Výborného parta, nejčastěji střílející tým na vlastních hřištích, a i díky pětačtyřiceti ranám na hradeckou branku vydolovala triumf 4:1, teprve druhý domácí v sezoně.



Bouřící kotel, hráči nastoupení před ním, dravec Milan Mikulík energicky dirigující fanoušky při oslavném chorálu a vše prostupující pocit zadostiučinění. Tak to vypadalo v neděli v Mladé Boleslavi, kde se slavila teprve druhá domácí výhra sezony, první od 26. září.

„Je to nakažlivý. Já děkovačku zažil dokonce poprvé a byla to paráda. Lidem patří velký dík, že nás pořád podporují a chodí na nás, i když doma hrajeme – dá se říct – mizerně,“ pokyvoval Dominik Pacovský, domácí útočník, který při dosud jediném triumfu na svém ledě nenastoupil, tentokrát ale pomohl prvním gólem k sestřelení Hradce. Zásah dost emotivně slavil, však byl pro jednu z nejvýraznějších posil extraligového nováčka premiérovým před vlastními fanoušky. „Takhle dlouho jsem nikdy nečekal. Jsem rád, že jsem to tam konečně prásknul,“ oddechl si.

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, Mladá Boleslav - Mountfield HK 4:1
Video se připravuje ...

Boleslav, doma v průměru pálící 39krát na branku soupeře, dosud ztrácela utkání na svém ledě nejrůznějšími cestami, je dál v tomto ohledu nejslabší v lize, ovšem pokoření Mountfieldu ukázalo, že se dřina vyplatí.

„Podali jsme heroický výkon, který nebyl o nic horší než v pátek proti Třinci, jen jsme tentokrát dali góly a Hradec ne. Spadla z nás tíha, protože domácí zápasy už začínaly být komplexem. Týmu patří velké poděkování,“ liboval si trenér Marian Jelínek, který ocenil i neutuchající snahu mužstva, kterou nesnížily ani předchozí nezdary. „Bez toho, abychom hráli na sto procent, nikdy nemůžeme uspět. Nemůžeme si na jednu třetinu oddychnout, nám se to už tolikrát nevyplatilo,“ věděl.

„Oproti dřívějšku jsme to ubránili, nedostali jsme gól na 2:2,“ vystihl důvod nedělního úspěchu Pacovský. „Ale zase, když nám snížili, pět minut před koncem jsme tam hořeli. Úleva, že jsme pak dali třetí gól a ubránili jsme to. Jinak to mohlo dopadnout úplně stejně jako předchozí zápasy. To už bychom se tady asi všichni věšeli…“

Naopak Mountfield, usazený mezi nejlepšími v tabulce, ztratil už čtvrtý venkovní zápas v řadě. „Boleslav nás přehrála,“ konstatoval správně kouč Peter Draisaitl, který sice už čtyři minuty před koncem třetí třetiny odvážně zkoušel power play a díky tomu jeho tým ještě závěr řádně zdramatizoval, Boleslavské o vytoužený zisk ale nakonec nepřipravil.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
4:1
ONLINE
16. listopadu
17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 22:34. Pacovský, 49:09. Mikulík, 59:04. Lenc, 59:46. Trška

Hosté: 56:45. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Málek (40. Rittich) – Stříteský, Vidmar, Hruška, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Musil, Klimenta – Hyka, Výborný, Lenc – Látal, Vrbata, Pacovský – Rys, Kubica, Pabiška

Hosté: Kantor (Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Jank, Slovák, Mikuš, Frühauf, Peigl, Pilař – Šimánek, Mertl, Kudrna, – Červený, Tvrdík, Dej – Valcourt, Kukumberg, Beránek – Nedvídek, Kopta, Kovářů

Rozhodčí

Fraňo, Wehrli – Lhotský, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 780 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud