Hynek Preisler
18. listopadu 2014 • 15:36

Lašáka disciplinárka už nestíhá, proti Spartě však hrát nesmí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise stopla kárné řízení s Jánem Lašákem za provinění v utkání proti Pardubicím, které Bílí Tygři s bravurou ovládli v poměru 5:2. Zkušený gólman Liberce však v pátek proti Spartě chytat nemůže, neboť dostal trest ve hře a ten znamená automatickou stopku na příští duel.



„Brankář byl před uvedeným zákrokem tlačen napadajícím protihráčem do branky a byla mu stržena ochranná maska. V následné neadekvátní reakci udeřil protihráče vyrážečkou do hlavy, aniž by však byl shledán úmysl ho zranit. Úder také nebyl veden zvlášť intenzívním nebo nebezpečným způsobem,” vysvětlil předseda disciplinární komise Karel Holý v oficiálním prohlášení.

„Předseda disciplinární komise ELH proto rozhodl, že se disciplinární řízení proti brankáři Jánu Lašákovi zastavuje,” zní verdikt disciplinárky.

Kázeňský orgán tak vesměs dal za pravdu aktérům nedělního zápasu, kteří se podivovali nad přísným flastrem. Lašáka sudí poslali trestem ve hře předčadsně do sprch za úder vyrážečkou do oblasti hlavy a krku.

Lašák udeřil soupeře vyrážečkou a dostal trest do konce utkání
Video se připravuje ...

„Trest ve hře mě hodně překvapil. Čekal jsem, že dostane dvě minuty za hrubost jako každý jiný hráč a pojede se dál,“ pravil například pardubický Petr Čáslava. „Netušil jsem, že by mohl jít ven. Nepřipadalo mi to tak hrozné,“ přitakal zase Marek Schwarz, který vyloučeného Lašáka v liberecké brance zastoupil.

„Nebylo to ode mě nic zákeřného, nedal jsem do úderu sílu. Doufám, že to tak i disciplinární komise vyhodnotí. Já nemám jinou možnost, jak se bránit,“ doufal Lašák v osvobození. Stíhání sice bylo zastaveno, nicméně v dalším zápase v pátek proti Spartě gólman hrát nesmí, neboť podle pravidel „u uloženého trestu ve hře musí být uložen trest zastavení činnosti na minimálně jedno nejbližší utkání v příslušné soutěži nebo turnaji.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud