1. prosince 2014 • 14:12

Extraliga pod širým nebem? Litvínov láká Sparta v Teplicích

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas pod širým nebem je v NHL svátkem, v české hokejové extralize se uskutečnil pouze jednou před třemi v Pardubicích. Teď si s myšlenkou pohrává Litvínov. Lákalo by ho venkovní utkání proti Spartě na stadionu fotbalových Teplic.



„Ano, zaznělo to jako námět na představenstvu. Jen jako myšlenka ze vzduchu bez jakéhokoli ekonomického rozpočtu, ale budeme se tím zabývat i na příštím zasedání,“ prozradil iSport.cz předseda představenstva litvínovského klubu Jan Mikulec. „Pokud vím, tak jsme Spartu neoficiálně oslovili, ale není to ve fázi jednání.“ Ani termín tak stále není jasný.

Teplice by takovou myšlenku přivítaly. „Už několikrát jsme toto téma před sebou měli otevřené, poprvé asi před pěti lety s tím přišel Jiří Šlégr. Určitě bychom se tomuto nápadu nebránili. Neustále to sondujeme a už řešíme i konkrétnější věci, ale rozhodně nejsme dohodnutí. Stále zjišťujeme konkrétní detaily, co by to obnášelo a jak by se to termínově hodilo,“ řekl obchodní a marketingový ředitel klubu Petr Heidenreich.

Stadion Na Stínadlech by žádnou velkou proměnou projít nemusel. „Je tu veškeré zázemí, chybí jen led a mantinely. Vím, že to není detail, ale dnes jsou firmy, které to umí,“ řekl Heidenreich.

Hokejový Litvínov a fotbalové Teplice spolu dlouhodobě spolupracují. „Máme podobnou cílovou skupinu, tak proč se opět nespojit, abychom uspořádali zajímavou věc, protože venkovní hokejový zápas má své kouzlo,“ dodal ředitel Teplic.

Rekord z roku 1962 v Pardubicích nepadl

Poprvé se utkání pod širým nebem uskutečnilo 2. ledna 2011 v Pardubicích na plochodrážním stadionu, kde hostem byla Kometa Brno. Historické maximum v návštěvnosti z roku 1962 (na utkání Spartak Sokolovo - ZKL Brno přišlo 18 500 diváků) se však překonat nepodařilo, přestože kapacita stadionu ve Svítkově měla téměř 25 tisíc míst – nakonec dorazilo 17 140 lidí.

Venkovní zápas v Pardubicích spolkl přibližně 16 milionů korun, tehdy se však dvě tribuny musely stavět. „Možná některá města, která mají odpovídající stadion na fotbal, nemusí mít tak vysoké náklady jako my. Třeba to dokážou udělat minimálně o osm milionů levněji a bude to pro ně zajímavá záležitost, když seženou seriózní soupeře. Organizace není jednoduchá i co se týká technických věcí. Co jsme si vytrpěli kolem ledu, na technologiích, které jsme v Česku ještě neměli. Nevím, jestli někdo bude mít chuť něco takového dělat,“ pravil v roce 2011 pardubický manažer Zbyněk Kusý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud