Zdeněk Janda
5. prosince 2014 • 22:43

Slavii došla trpělivost. Po sérii proher končí trenér Lubina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest porážek. 35 gólů. A očekávaná konečná… Hokejová Slavia je bez trenérů, dvojice Ladislav Lubina – Josef Beránek byla po porážce v Olomouci 2:4 odvolána. Nový hlavní kouč by měl být oznámený v neděli. Informace o jejich konci přišla pozdě večer. „Teď jdu řešit, co bude dál,“ vzkázal Sportu krátce poté Vladimír Pitter, klubový majitel.



Dalo se to čekat. Už před utkáním se mluvilo o tom, že duel v Olomouci, ať dopadne jakkoliv, bude pro trenérský tandem Lubina – Beránek poslední. A po porážce 2:4 to bylo jasné. I když to nebylo bezprostředně po utkání.

Informace pozdě večer potvrdil Vladimír Pitter, většinový majitel a klubový boss. „Trenéři byli oficiálně odvoláni,“ uvedl. 

Slávistických fanoušků byla na Kometě jen pár, a to ještě protestovali proti kouči Lubinovi Slávistických fanoušků byla na Kometě jen pár, a to ještě protestovali proti kouči LubinoviFoto Barbora Reichová (Sport)

„Trenéři doplatili na sérii šesti porážek v řadě, během nichž slávisté inkasovali 35 gólů. V sobotu mají hráči volno, a tak by v neděli mělo být známo, kdo mužstvo povede,“ uvedl Jakub Mezlík, tiskový mluvčí klubu.

Podle informací Sportu bylo o osudu trenérů rozhodnuto už před utkáním. Ovšem ani horečná jednání zatím nepřivála za dvojici náhradu, proto Lubina s Beránkem vedli ještě utkání v Olomouci. Ani v něm ale náprava nepřišla. Přišel tedy očekávaný verdikt.

Hokejisté žili i po utkání v nejistotě. A o tom, že trenéři skutečně skončili, se dozvěděli až z médií. „Nám nikdo nic neřekl,“ řekl jeden z hokejistů. A sami se pídili po informacích, co bude dál… Nejistota pro ně není příjemná.

Původně se zdálo, že by Slavii mohl převzít Miloš Říha, zkušený odborník, jenž naposledy působil v Rusku. Právě on, známý hecíř, by mohl Slavii pozvednout. Ovšem podle informací Sportu se s ním jednání zasekla…

„V tuto chvíli to nechci více komentovat. Do neděle, kdy je trénink, bude jasněji,“ dodal klubový šéf Pitter.

Lubina s Beránkem vedli tým od začátku sezony, kdy tým převzali po Vladimírovi Růžičkovi. Příprava se mužstvu vyvedla skvěle, stejně jako vstup do sezony. Ovšem potom se tým dostal do krize, z níž se nedostal. Naposledy včera padnul na poslední místo v tabulce.

Což pro dvojici byla poslední kapka… Tým má dnes volno, v neděli ho čeká trénink. Další zápas má na programu až v úterý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud