Jakub Hlaváč
30. prosince 2014 • 12:00

Vary štve trest pro Bičánka: Nedělejme z hokeje dívčí házenou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odmítají trest, který inkasoval hokejový obránce Radim Bičánek. Karlovy Vary ústy svého šéfa Miroslava Vaňka ostře kritizují práci disciplinární komise v čele s jejím předsedou Karlem Holým. Pro svého hráče požadují snížení pětizápasového flastru.



Incident se odehrál v nedělním duelu Mladé Boleslavi s Energií. V inkriminovaný moment obránce Radim Bičánek kolenem trefil útočníka Dominika Pacovského. Okamžitě byl vyloučen do konce utkání a v dalším řízení mu byla uložena výše zmíněná penalizace.

Na západě se s tím nehodlají smířit. „Zásadně nesouhlasíme s výrokem předsedy disciplinární komise pana Karla Holého. Považujeme takto vysoké tresty za nesmyslné, které v konečném důsledku extraligu spíše poškozují, než aby jí pomáhaly,“ zlobil se Vaněk ve svém prohlášení.

A pokračoval s vysvětlením: „Extraliga není dívčí házená a ve vypjatějších utkáních samozřejmě dochází k nebezpečnějším zákrokům. Pokud se ale hráči prokazatelně nesnaží o likvidační faul na protihráče, ale faulují v rámci běžné hry, nelze je trestat takto vysokými tresty.“

KOleno. Bičánek za zákeřný faul dostal trest do konce utkání
Video se připravuje ...

Dále poukazuje na fakt, že jeho zaměstnanec neměl během své kariéry výraznější disciplinární potíže a tvrdí, že by byl ochoten akceptovat stop na dvě utkání.

„Je třeba si uvědomit, že kluby vynakládají obrovské prostředky na to, aby ve svých týmech udržely kvalitní hráče zvučných jmen, kteří lákají do arén fanoušky. Ti samozřejmě své oblíbence chtějí vidět při utkání na ledě. Fanouška nezajímá, že hráč sedí na tribuně jen proto, že pan Holý naprosto necitlivě a nekompetentně přistupuje k rozhodování o trestech,“ uzavřel svůj výklad pravdy.

Celé prohlášení najedete ZDE>>>

Pro úplnost je třeba dodat, že Pacovský utkání dohrál.

SESTŘIH: 32. kolo extraligy, Mladá Boleslav - Karlovy Vary 5:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud