11. ledna 2015 • 21:09

Že se hokej nedá ojebat? Ale dá, naštval se kouč Draisaitl

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři tisícovky diváků v hradecké Fortuna Areně napjatě čekali, co předvedou domácí hráči proti Zlínu. Do zápasu 37. kola nastoupili po divokém týdnu, kdy na tým dolehla chřipková kalamita. Ta mužstvu vzala dva zápasy, a jak se ukázalo, hráče úplně vykolejila.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 1. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
0:3
ONLINE
11. ledna
17:30
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí:

Hosté: 26:15. Kubiš, 46:57. Čech, 49:46. Matějíček

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Vantuch, Knotek, Skokan – Beránek, Tvrdík, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Marušák, Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec, Stuchlík – Svoboda, Čajánek "C", Veselý – Kubiš, Holík, Říčka – Ondráček, Leška, Köhler – Šťastný, Čech. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Polák, Hejduk – Brejcha, Suchánek.

Stadion

Zimní stadion v Hradci Králové

Návštěva

3975 diváků

Tohle nebyl ten obávaný a nepříjemný Hradec, na jaký jsou všichni zvyklí. Ten Hradec, který před týdnem doma znemožnil Mladou Boleslav 9:2.

Však se kouč Peter Draisaitl po porážce 0:3 zlobil a jak mívá ve zvyku, po svém si nepříjemný zážitek okomentoval. Pomohl si k tomu i pár dnů starým článkem z deníku Sport. „V týdnu jsem si v nějakém rozhovoru přečetl, že se hokej nedá ojebat. Dá. Když na to jdete na vychcanou, tak nemůžete hrát,“ prohlásil Draisaitl nazlobeně.

Sympaticky se neschovával za zdravotní potíže, jež se prohnaly kabinou a které se na hráčích musely projevit. Epidemii odmítal uvést mezi důvody porážky. „Na náš výkon neměla žádný vliv,“ pronesl jasně.

To Zlínští jásali. Po páteční výhře nad Karlovými Vary přidali další cenné bodíky, takže nyní je od desátého místa a postupu do předkola play off dělí už jen dva!

SESTŘIH: 37. kolo extraligy, Hradec Králové - Zlín 0:3
Video se připravuje ...

„Pro nás super body,“ netajil se nadšením útočník Pavel Kubiš. „S předkolem to nyní vypadá dobře, ale vždycky když jsme se dostali na dostřel, začali jsme prohrávat. Tyhle body musíme potvrzovat!“ radí všem, ať nelétají v oblacích.

Trenéři Vlach s Juríkem stanovili výbornou taktiku. Do ničeho se přehnaně nepouštět, počkat si… „Hráli jsme trpělivě zezadu, v pěti jsme stáli na červené a čekali jsme na příležitost. Kluci výborně ubránili všechna oslabení, to byl základ toho, abychom odsud něco odvezli,“ rekapituloval Kubiš, autor vítězného gólu.

Zvlášť 61 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilovka Hradce byla zlínskými hráči perfektně ubráněna. A pak, že Vlachovi hoši jsou statisticky nejhůře odolávajícím týmem soutěže. I první nula sezony patřila Liboru Kašíkovi právem. „Kašovi i nám teď stoupne sebevědomí. Konečně jsme něco ubránili, pro nás je to hodně důležité,“ ví Kubiš.

Zlín je za kompletní zisk rád o to víc, že v pátek doma přivítá suverénní Třinec. Ale pokud někdo, tak Zlín může Oceláře přibrzdit, v minulosti to nesčetněkrát dokázal. Pakliže se to povede, tým PSG by si připsal první sérii tří výher v řadě.

Kurz na to bude veliký, ale proč to nezkusit?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud