7. března 2015 • 20:00

SESTŘIH: Boleslav kousek od postupu. Porazila Plzeň 4:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi ve třetím utkání předkola play off extraligy porazili Plzeň 4:2 a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Středočeši sice ztratili vedení 2:0, ale pak rozhodli ve třetí třetině, kterou vyhráli díky gólům Lukáše Pabišky a Jiřího Kučného. V neděli může Mladá Boleslav doma rozhodnout o postupu do čtvrtfinále, zápas začne v 17:30.



SESTŘIH: Předkolo Play Off (3.zápas): Mladá Boleslav - Plzeň 4:2
Video se připravuje ...

"Myslím, že Lukáš Rosol v Davis Cupu vedl 2:0 na sety a také prohrál... My teď vedeme 2:1, je to otevřené a hotovo bude až ve chvíli, kdy jeden z týmů bude mít tři body," brzdil optimismus domácí trenér Marian Jelínek.

Domácí vstoupili do třetího utkání série opatrněji, velkou šanci měl v oslabení plzeňský Hollweg, ale s přitvrzující se hrou a přesilovkami se Mladá Boleslav rozehrála. V početních výhodách Středočechů byl tradičně hodně vidět především kapitán Výborný, jehož přesilovková střela z hranice pravého kruhu v 17. minutě prošla až do brány.

Krátce po Johnsonovi musel na trestnou lavici i Mozík. Plzeň sice dvě minuty v oslabení zvládla, ale pokračující tlak z přesilovky po návratu Mozíka na led využil Pacovský, jehož bekhendová střela z mezikruží prošla po ledě za záda gólmana Machovského.

Ve druhé třetině vydrželo domácím vedení 2:0 jen 39 vteřin. Aktivní plzeňský nástup proměnil v rychlé snížení Kadlec, který si sjel před bránu na přihrávku Jána Sýkory a pohotově prostřelil Růžičku.

Hosty gól nakopnul, do dvou šancí se dostal Kubalík, proti němuž pokaždé zasáhl Růžička. Nestačil až na přesilovkovou střelu Jána Sýkory, který ve 34. minutě z pravého kruhu mířil pod horní tyč a srovnal na 2:2. V závěru prostřední části mohl vrátit vedení na stranu Středočechů Klimenta, ale na brankovišti nestihl zamést puk za Machovského.

Kadlece, který skóroval brzy po začátku druhé třetiny, mohl v úvodu třetího dějství napodobit Simon, který se snadno dostal před Růžičku a trefil tyč. V oslabení měl velkou šanci i Bližňák, ale z levé strany přestřelil. Domácí nevyužili dvě přesilovky v rychlém sledu, ale i to je dostalo zpátky do tempa. V 53. minutě pak přiblížil Mladou Boleslav k vítězství Pabiška, který po zadovce Kašpaříka z pravého kruhu trefil vzdálenější horní roh branky a vrátil vedení na stranu domácích.

"Myslím, že už jsme hráli dobře v Plzni a chtěli jsme na to navázat. Dobře jsme se doplňovali a jsem moc rád, že dnes to i vyústilo v ten gól a tomu mančaftu jsme pomohli zrovna vítěznou trefou, protože i předtím jsme nějaké šance měli, ale nedali je a bylo to tak na ostatních lajnách," připomněl Pabiška.

Mladoboleslavští zvládli koncovku zápasu zkušeně, v posledních minutách se vytrvalým držením puku v útočném pásmu prokombinovali až k šanci Kučného, jenž povedenou trefou z levého kruhu potvrdil výhru 4:2.

"Tu třetí třetinu jsme prostě nezvládli, tam jsme měli málo střel. Mohli jsme tam hned první střídání dát gól, ale byla z toho jen tyčka a štěstíčko se od nás trochu odklonilo. Potom jsme tam ztratili puk přihrávkou na střed a gól dali oni z přečíslení tři na dva," řekl plzeňský forvard Ján Sýkora.

"Chceme být ale i nadále pokorní, protože víme, že to je jen jeden zápas, co dělá rozdíl mezi oběma týmy a není ještě nic hotového. Musíme to i v neděli odmakat, hrát náš hokej a makat na 150 procent, žádná jiná cesta k postupu nevede," prohlásil Pabiška.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. D. Výborný (Holub), 20. Pacovský, 53. Pabiška (Kašpařík, Mikulík), 60. Kučný (Broš, M. Látal) - 21. Kadlec (J. Sýkora, Johnson), 34. J. Sýkora (Simon). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Vidmar, Kučný, Holub, Kočí, R. Čermák, Robar - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Boháč - J. Sýkora, Simon, Johnson - Indrák, Bližňák, Schleiss - Beran, Lev, Kubalík - Hollweg, T. Sýkora, Culek. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
4:2
ONLINE
7. března
17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 16:12. Výborný, 19:15. Pacovský, 52:59. Pabiška, 59:15. Kučný

Hosté: 20:39. Kadlec, 33:58. Sýkora

Sestavy

Domácí: Růžička M. (Rittich) – Vidmar, Kučný, Holub, Kočí, Čermák, Robar – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka

Hosté: Machovský (Mensator) – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Boháč, Kubka, Sklenička – Johnson, Simon, Sýkora J. – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Beran – Culek, Sýkora T., Hollweg

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Barvíř, Blümel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4200 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Mladá Boleslav - Plzeň (17:30)

Hokejisté Mladé Boleslavi se snaží dostat kotouč do sítě Plzně
Hokejisté Mladé Boleslavi se snaží dostat kotouč do sítě Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud