11. března 2015 • 21:00

SESTŘIH: Kočička si se Spartou nepohrála. Hradec v Praze padl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty vstoupili vítězně do čtvrtfinále play off extraligy, když porazili Hradec Králové 3:0. Pražané vstřelili dvě branky v přesilových hrách, třetí přidali v oslabení. Čisté konto udržel při své premiéře ve vyřazovací části soutěže Filip Novotný. Série hraná na čtyři výhry pokračuje ve čtvrtek opět v Praze.



SESTŘIH: 1. čtvrtfinále play off, Sparta - Mountfield 3:0
Video se připravuje ...

"Chtěli jsme do série vstoupit s pokorou ke kvalitám soupeře a podat i sebevědomý výkon, což se nám ve všech třetinách dařilo. Byli jsme koncentrovaní, zodpovědní a vítězství jsme si zasloužili," pochvaloval si trenér domácích Zdeněk Moták. "Příště musíme hrát jinak. Pokud budeme takhle pokračovat, za týden jsme hotoví," řekl kouč hostů Peter Draisaitl.

Oba týmy se na úvod play off zaměřily zejména na pozornou defenzivu, i tak se ale hrál rychlý hokej. Více práce měl hostující brankář Kacetl, jehož jako první výrazněji vyzkoušel Réway, jednička Východočechů byla ale připravena.

V 9. minutě byl vyloučen Forman a Hradec měl k dispozici přesilovou hru. Nevyužil ji ale ke vstřelení branky, naopak hosté inkasovali. Pospíšilovu chybnou rozehrávku využil Sabolič a otevřel skóre. "Udělal jsem hroznou chybu a daroval soupeři gól na 1:0. Byla to nesmyslná nahrávka," litoval po zápase útočník Tomáš Pospíšil. Druhý gól Sparty mohl v následné početní výhodě vstřelit Kumstát, Kacetl však jeho šanci zlikvidoval.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupil Mountfield s přesilovou hrou a i díky tomu si vytvořil převahu, která pokračovala i při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Vyrovnat mohl v další přesilovce Pláněk, jeho tečovaná střela však skončila těsně vedle levé tyčky. Jankovu střelu později pokryl Novotný.

Sparta se v přesilovkách dlouho trápila a nepotvrzovala, že byla v této herní činnosti nejlepší v základní části extraligy. Při Kudrnově vyloučení se ale rozhodl vystřelit Polášek a jeho pokus skončil za Kacetlovými zády. "První dvě přesilovky nám moc nevyšly, chyběly tam střely. Tohle byla asi první," uvedl obránce Adam Polášek.

Při Pilařově vyloučení měl šanci zvýšit vedení Sparty Kumstát, brejk ale ideálně nezakončil. Když poté nevyužil šanci Kudrna, udeřili opět Pražané. A opět v přesilovce: důraz na brankovišti osvědčili Cingel s Hlinkou, Kacetlovy protesty byly marné. "Snažil jsem se dotlačit puk do branky a podařilo se mi to, ani nevím jak. Snad mu to prošlo mezi nohama," řekl Lukáš Cingel, který byl autorem třetí trefy.

O osudu utkání bylo rozhodnuto, na ledě se ale začalo jiskřit a narůstal počet trestů. Zejména na straně hostů. "Myslím si, že víme, jak na ně, a že je dokážeme porazit. Sparta má jen jeden bod a potřebuje čtyři. Nic není rozhodnuté," podotkl brankář Ondřej Kacetl, který si připsal 25 zákroků. "Při hře pět na pět je to vyrovnané. Musíme jen více přitvrdit a nenechat se zbytečně vylučovat," dodal Kacetl.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Sabolič, 36. Polášek (J. Hlinka, Réway), 48. Cingel (J. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7724. Stav série: 1:0.

Sparta: Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Vydarený, Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Skokan, Kukumberg, Červený - Vantuch, Tvrdík, P. Beránek (43. Kopta). Trenéři: Draisaitl a Kučera.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:0
ONLINE
11. března
18:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 10:13. Sabolič, 35:38. Polášek, 47:44. Cingel

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Réway, Hlinka (A), Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kacetl (Kantor) – Dietz, Vydarený (A), Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček, Kopta, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej, Knotek, Pospíšil – Skokan, Kukumberg (A), Červený – Vantuch, Tvrdík, Beránek. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Hodek, Hradil – Svoboda, Lhotský

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

7724 diváků

ONLINE: Sparta - Hradec Králové (18:30)

Forman se snaží protlačit kotouč do hradecké brány
Forman se snaží protlačit kotouč do hradecké brány

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud