12. března 2015 • 21:15

Okál sestřelil Hrušku a Zlín padl. Nechci platit, mračil se Vlach

Autor: jip, koš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to klíčový moment druhého čtvrtfinále mezi Kometou a Zlínem. Ve 47. minutě hostující útočník Zdeněk Okál sestřelil ve středním pásmu domácího Jana Hrušku, musel za to pod sprchy a v přesilovce Kometa vstřelila gól na 2:1. Uklidnění Brňané pak utkání s přehledem dovedli do vítězného konce. Reakce Zlína? Okálova zloba a náznak trenéra Rostislava Vlacha, že s verdiktem nesouhlasí.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:2
ONLINE
12. března
18:00
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 30:06. Kuboš, 46:58. Ton, 54:20. Němec, 54:32. Vondráček

Hosté: 43:47. Marušák, 56:36. Holík

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, H. Zohorna, Honejsek – Káňa, Čermák (C), Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Štůrala (Kašík) – Horák, Marušák, Žižka, Valenta, Řezníček, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Říčka, Vlach, Holík – Köhler, Leška, Okál – Sedláček, Fořt, Ondráček. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Jan Hribik, Robin Šír – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7200 diváků

Známý brousek Okál dal Hruškovi pořádnou pecku, loktem se mu opřel do obličeje a po centrovi první brněnské formace zůstala na ledě krev. Vyloučení na pět minut do konce ho ale pořádně vytočilo, odchod do šatny doprovodil bouchnutím hokejkou do sloupku na chodbě.

„Nechci platit deset tisíc do kasičky,“ reagoval na dotaz, co o zákroku soudí, zlínský trenér Vlach. Deset tisíc je obligátní taxa za kritické hodnocení rozhodčích v den zápasu a výmluva na její zaplacení oblíbenou formulací, pokud hráč nebo trenér chce dát najevo, že s něčím od rozhodčích nesouhlasí.

MOMENT: Zdeněk Okál dostal trest do konce zápasu
Video se připravuje ...

„Osobně jsem to neviděl. Jestli to byla nezaviněná srážka, to nevím. Slyšel jsem, že asi se (Hruška s Okálem) srazili, těžko říct. Čisté svědomí má jen ten hráč, jestli ho viděl a neuhnul. To se asi nikdy nedozvíme,“ vyložil před domácí šatnou Petr Ton, který přesilovku využil.

Jeho předpoklad o utajení Okálova pohledu byl správný, zlínské číslo 88 mluvit odmítlo.

„Dá se říct, že to byl stěžejní moment zápasu. V oslabení jsme dostali gól na 1:2, sebralo nám to docela dost sil a potom se nám to sesypalo,“ prohlásil zlínský bek Jiří Marušák.

SESTŘIH: 2. čtvrtfinále play off, Kometa Brno - Zlín 4:2
Video se připravuje ...

Hruška se ještě po ošetření zkoušel vrátit do hry, ale zkusil si jen jedno střídání a za stavu 4:1, na který Kometa mezitím utekla, zase odstoupil.

Ani on rozhovor neabsolvoval.

„Je hodně otřesený, chudák dostal ránu přímo do obličeje. Když to bylo 4:1, bylo rozumné, že se domluvili a už na led nechodil,“ podotkl Ton.

Brněnský trenér Vladimír Kýhos na tiskové konferenci řekl, že Hruška si ze srážky nic nepamatuje.

Zleva Jakub Korejs z Brna, Oldřich Horák ze Zlína a brankář Zlína Tomáš Štůrala
Zleva Jakub Korejs z Brna, Oldřich Horák ze Zlína a brankář Zlína Tomáš Štůrala

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud