15. března 2015 • 23:00

Sporný moment: Gólman Sparty přišel o helmu a Hradec snížil

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólman Filip Novotný přišel o masku, puk padl do sítě a Hradec Králové skákal radostí. Naopak hokejisté Pražanů hodně protestovali. Rozhodčí snížení na 2:4 v 50. minutě třetího čtvrtfinále extraligy posvětili, emoce stoupaly. Jenže nakonec Sparta výhru 4:3 na východě Čech uhájila a sérii vede 3:0 na zápasy.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 18:20
Mountfield HK
Mountfield HK
3:4
ONLINE
15. března
18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 32:37. Valcourt, 49:27. Kudrna, 57:41. Šimánek

Hosté: 03:50. Kumstát, 13:41. Pilař, 35:25. Hlinka, 47:44. Kumstát

Sestavy

Domácí: Kacetl (Kantor) – Pláněk, Vydarený, Čáp, Jank, Dietz, Vašíček, Smetana – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Knotek, Pospíšil – Vantuch, Kukumberg, Červený – Valcourt, Tvrdík, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek "C" – Réway, Hlinka, Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Hejduk, Hodek – Gebauer, Lederer.

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

6593 diváků

MOMENT: Sporný gól Hradce Králové na 2-4
Video se připravuje ...

Usmívali se, o inkriminovaném momentu ani moc nechtěli mluvit. Vždyť nositelé rudého „S“ mohli být absolutně v klidu, výsledek jim ani vyhrocené situace nevzala. To oni jsou nahoře, v pohodě. Moc dobře jsou si své psychické převahy nad soupeřem vědomi.

„Z mého pohledu to byl faul v brankovišti. Rozhodčí to posoudili jinak, oni jsou tam od rozhodování a nám na střídačce nezbývalo, než to akceptovat,“ popisoval Jaroslav Hlinka reakci na sporný úder.

Po utkání už byl veselý, jenže během něj si nervy řádně pocuchal. Poražení samozřejmě vycítili šanci. Opřeli se do poslední naděje, nechtěli svému sokovi dopřát luxusní možnost třetí výhry. Ještě jednou skórovali, byli na dostřel.

SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Hradec Králové - Sparta 3:4
Video se připravuje ...

„V tu chvíli to samozřejmě trochu dramatické bylo. Ale naštěstí jsme to zvládli a výhru máme my. Teď se to budeme snažit v pondělí ukončit,“ burcoval lídr Holešovických. Těšilo ho, že se protivníkovi jeho soubor vyrovná v tvrdosti, možná ho i předčí.

Nicméně svěřenci trenéra Josefa Jandače nemíní nic podcenit, s vedením se odmítají uspokojit. „Hradec nám nenechá nic zadarmo. Ale mají nůž na krku a my to chceme ukončit. Proč nevyužít tu první šanci,“ řečnicky se tázal Lukáš Pech.

Ostro bude opět i na území nejstřeženějším. Tedy v brankovišti.

Hráči Hradce smutní po další prohře nad Spartou
Hráči Hradce smutní po další prohře nad Spartou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud