František Suchan
20. března 2015 • 04:00

Steak od Růžičky? V brankářově restauraci šmakovalo i spoluhráčům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě kumpány zachrání i při jasných situacích, potom je ještě nakrmí. Kdo by nechtěl takového gólmana, že? Martin Růžička na podzim doma v Pardubicích nastartoval úspěšně se rozjíždějící restauraci, načež v dresu Mladé Boleslavi začal ukazovat, že dvě ligová zlata doma nemá náhodou…



Že byl na podzim bez angažmá? Ne tak docela. Martin Růžička, dvojnásobný extraligový šampion s Pardubicemi po loňském sestupovém trápení v Chomutově sice zůstával až do listopadu bez hokejového zaměstnání, chmurám ale nepropadal. Zatímco odmítl třeba nabídku z EBEL, rozjížděl doma restauraci. Steakhouse Na Cibulce (www.nacibulce.cz) kousek od pardubického zimáku mu teď dělá radost podobně jako výsledky Mladé Boleslavi, kterou nástupem v průběhu ročníku pomohl vyšvihnout až do čtvrtfinále.

„Restaurace mě ohromně baví, dává mi nový náboj, učím se, pořád se ptám, co a jak, co bylo špatně, co dobře a najednou tak řeším úplně nové, jiné situace než znám z hokeje,“ libuje si 27letý brankář. „Pomohlo mi to i v době, kdy jsem neměl angažmá. Aspoň jsem nepřemýšlel, co bude s kariérou.“

S restaurací mu vedle maminky, s níž si denně volá, pomáhá i společník zkušený z oboru. „Jeho pohled je profesní, kdežto já coby hokejista se zase hodně stravuju po restauracích a kolikrát si říkám, co mi v nich chybí, takže do toho vnáším svůj pohled spíš ze strany zákazníka. Naše názory se tak mísí a zhodnocujeme je,“ vysvětluje Růžička.

SESTŘIH: 4. čtvrtfinále play off, Mladá Boleslav - Třinec 1:2
Video se připravuje ...

Zraněný Rákos nedohrál. Mstil ho šarvátkou spoluhráč Cienciala
Video se připravuje ...

Lednovou výhru na ledě mateřského týmu pak se spoluhráči zajedli právě díky servisu vlastního podniku. „Celý tým dostal večeři do autobusu. A musím říct, že si to všichni strašně chválili,“ dme se pýchou pan majitel. „Samozřejmě, že když kluci zjistili, že je to ode mě, tak hned popichovali, že to bude studený a nebude se to dát jíst, že to hnedka vracej, ale nakonec všechno vyjedli, nic nezbylo. Potěšilo mě to, co si budeme povídat,“ usmívá se.

Na Růžičkovo konto tak teď přibývají nejen senzační zákroky proti třineckým ofenzivním bourákům, ale i spokojení návštěvníci jeho steakhousu. Často se zastaví i bývalí pardubičtí kumpáni, množí se kladné reakce. „Je to na dobré cestě,“ pochvaluje si někdejší kolega Dominika Haška.

Stejný směrem se opět vydala i jeho hokejová kariéra. V Boleslavi, jíž už před sedmi lety pomáhal poprvé do extraligy, si přínos pohodáře s vydatnou porcí zkušeností nemůžou vynachválit. V pátek v Třinci se i díky jeho zásahům pokusí protáhnout sérii, v níž srdnatě odsávají síly favorita.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud