23. března 2015 • 15:17

Okál před klíčovou bitvou s Brnem: Na oplácení není místo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve dvou zápasech v Brně dostal vyšší tresty, v obou případech ale disciplinární komise neshledala důvod k dalším postihům. I proto zlínský útočník Zdeněk Okál před sedmou čtvrtfinálovou bitvou na ledě Komety říká: „Styl měnit nebudu, chci být platný pro mužstvo.“ Zápas začíná v 18:20 a na portálu iSport.cz ho můžete sledovat v ONLINE reportáži.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 3. • 18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:0
ONLINE
23. března
18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 03:20. Káňa, 21:56. Koreis, 30:48. Malec, 38:05. Vondráček, 53:21. Zohorna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš, Bilčík – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Mrázek – Káňa, Čermák (C), Vondráček – Dočekal, Zohorna, Honejsek

Hosté: Kašík (Štůrala) – Valenta, Marušák, Žižka, Matějíček, Holík A., Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Ondráček – Kubiš, Leška, Svoboda – Říčka, Vlach, Holík P. – Köhler, Sedláček, Okál

Rozhodčí

Šindler, Hodek – Lhotský, Svoboda

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7200 diváků

Okál ve druhém utkání série nešťastně srazil brněnského Hrušku, za což dostal trest 5 minut + do konce utkání. Disciplinárka mu ale další trest neudělila. Stejně jako po zákroku na Jozefa Kováčika z pátého utkání (2+10 trestných minut). Žádnou odplatu ale nechystá. „Hokej je o bruslení a srážení se. V play off není místo pro oplácení. Každý musíme tahat za jeden provaz a jít si za svým,“ pravil Okál.

Šéf disciplinárky Karel Holý zlínského útočníka nijak dál netrestal. „Mrzí mě, že mě rozhodčí poškodili. Ale co mám dělat? Budu pokračovat v tom, co dělám,“ řekl odhodlaně nejtrestanější hráč play off.

Dnes nastoupí k sedmému zápasu čtvrtfinálové série na půdě Komety. Naposledy Zlín hrál rozhodující zápas série play off v roce 2013 ve finále proti Plzni, které prohrál v prodloužení. Okál v něm měl gólovou příležitost, ale netrefil odkrytou branku. Nastavený čas ukončil v 97. minutě plzeňský Martin Straka.

„Když se na to teď dívám, tak bych to asi udělal stejně. (úsměv) Pamatuji se, že puk tam skákal a já jsem to udělal tak, jak jsem to udělal…“ vzpomínal Okál. „Otec mi potom řekl, že to byla dorostenecká nerozvážnost. Podíval jsem se tehdy na tátu do hlediště a viděl jsem, jak si málem vykroutil hlavu. Věřím, že už se to nestane,“ uzavřel Okál.

MOMENT: Okálův zákrok na Kováčika
Video se připravuje ...
MOMENT: Okálův zákrok na Hrušku
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud