Michal Koštuřík
13. března 2015 • 13:15

Zlín se zlobí, vetoval sudího Hribika. Okála posoudí disciplinárka

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sérii mezi Kometou a Zlínem přituhuje. Zástupci mistra po druhém zápase čtvrtfinále ČP play off Tipsport extraligy (4:2) vetují rozhodčího Jana Hribika, který podle všeho mylně udělil vysoký trest útočníkovi Zdeňkovi Okálovi. Na stole disciplinární komise naopak přistane video s několika zákroky brněnských hráčů, které se nelíbily vedení zlínského PSG. „Několik věcí jsme poslali k prozkoumání,“ potvrdil serveru iSport.cz Karel Adamík, generální manažer klubu.



MOMENT: Zdeněk Okál dostal trest do konce zápasu
Video se připravuje ...

Obhájce titulu cítí po porážce ve druhém utkání křivdu. Okálovo vyloučení po střetu s Janem Hruškou duel víceméně rozhodlo, neboť domácí v pětiminutové přesilovce vstřelili vítězný gól na 2:1. „Kdyby se mu Očko nechtěl vyhnout, tak dnes možná není mezi živými,“ přeháněl po dopoledním tréninku kouč Rostislav Vlach.

„Úmyslné to určitě nebylo. Podle videa je to jasné. Šlo o čistou náhodu, která by se neměla řešit vyloučením. Kdo hokej hrál, ten to musí takto vyhodnotit. Klidně se to mohlo stát opačně a mohl to odnést Okál,“ argumentoval zlínský stratég.

I jeho vyjádření budiž důkazem zlínské naštvanosti. Záznam prokázal, že se Okál těžko mohl v rychlosti zachovat jinak. Dvouminutový trest by si ještě sudí obhájili. Ale 5 + do konce? To byl omyl. „Udělal jsem bognu směrem dopředu a vtom provedl Hruška totéž směrem do mě. Lekl jsem se ho, a abych se nezranil, tak jsem se zpevnil. Ještě jsem na ledě zařval: Bacha! On si mě ale nevšiml a já se mu nestihl na poslední chvíli vyhnout. Na zareagování máte vteřinu. Srazili jsme se. Byl to nezaviněný střet úplně mimo hru. Neměl jsem důvod toho hráče bez puku atakovat,“ vyprávěl křídelník Okál, jehož zákrok bude automaticky posuzovat disciplinární komise. Její verdikt bude známý nejspíš ještě dnes a nejpozději zítra.

Nedělní třetí duel určitě nebude pískat Hribik, o jehož služby už nemá Zlín v letošním play off zájem. „Vetovali jsme ho,“ přitakal Vlach.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:2
ONLINE
12. března
18:00
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 30:06. Kuboš, 46:58. Ton, 54:20. Němec, 54:32. Vondráček

Hosté: 43:47. Marušák, 56:36. Holík

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, H. Zohorna, Honejsek – Káňa, Čermák (C), Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Štůrala (Kašík) – Horák, Marušák, Žižka, Valenta, Řezníček, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Říčka, Vlach, Holík – Köhler, Leška, Okál – Sedláček, Fořt, Ondráček. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Jan Hribik, Robin Šír – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7200 diváků

SESTŘIH: 2. čtvrtfinále play off, Kometa Brno - Zlín 4:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud