23. dubna 2015 • 12:28

Jak se Francouz léčil na duel o všechno? Nijak, líčí Orct

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má významnou zásluhu na tom, na jakou úroveň se Pavel Francouz vyšplhal. Zdeněk Orct vypiplal svého svěřence v litvínovskou jedničku a reprezentanta. Jakou léčebnou kůru naordinoval po šestém mači, který Francouz opustil po druhé třetině a pěti gólech?



Kdo očekával hloubkový rozbor inkasovaných branek, noční stříhání zákroků, spletl se. „Vůbec jsme se v tom nešťourali,“ popisuje Orct dojezd pro Francouze velmi nevšedního utkání, které skončilo porážkou 3:6. „On je natolik inteligentní, že si z utkání vezme svoje poznatky, do šestého zápasu jsme se vracet nechtěli ani nebudeme,“ líčí.

Bývalý dlouholetý opatrovatel litvínovského brankoviště odvedl největší porci v základní části, jak sám vysvětluje, v play off už není třeba tolik práce u videa. „Rozebírání jsme měli dost celou sezonu. Co mohl chytit, co nemohl, kde měl stát, jak měl stát… Všechny inkasované góly i zákroky v základní části jsme si prošli. V play off jsme řešili jen detaily, pět šest situací, k nimž jsme si svoje řekli. Ale po úterku jsme se nedívali na nic. Teď je strašně krátká doba, abychom se v něčem hnípali.“

Orct očekává, že se Francouz z úterku dávno oklepal. Ani Třinečtí v jeho odchodu do kabin nespatřovali žádný extra bonus. Šlo také o prevenci, aby se v rozhodnutém duelu nepřihodila nějaká nehoda. „Ať to dopadne jakkoli, už teď můžeme říct, že Pavel odchytal neskutečnou sezonu,“ dává kouč brankářů najevo, že dnešní výsledek nebude mít vliv na celkové hodnocení Francouzova exkluzivního počínání v ročníku.

Přesto je čtvrteční rezultát tím hlavním, oč dnes půjde. U Zdeňka Orcta se zároveň proměňuje v doufání, že zlomí osobní prokletí sedmých mačů. „Účastnil jsem se tuším čtyř sedmizápasových bitev a zatím jsem nebyl ani jednou na vítězné straně,“ povzdechne si. „Tak si říkám, že by se to mohlo jednou zlomit. Doufám, že zrovna ve čtvrtek to přijde. Anebo je možné, že tam radši vůbec nepojedu…“ vtipkoval před cestou z Litvínova s dodatkem, že každá série jednou končí. „Doufám, že ta moje se uzavře v Třinci.“

Orct ukazuje, co Litvínovu vzalo titul: Rozpitá čára či polstrování
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 6. finále play off, Litvínov - Třinec 3:6
Video se připravuje ...

Litvínov srazily zbytečné fauly, stály je šestý zápas
Video se připravuje ...

Šílenství play off! Lístky na finále zmizely za 18 minut
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud