2. června 2015 • 11:44

Náhrada za Francouze: Litvínov přivedl ze Sparty brankáře Januse

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Janus se dnes zapojil do přípravy úřadujícího mistra extraligy Litvínova, který se s ním už domluvil na smlouvě. Pětadvacetiletý Janus působil na konci minulé sezony v pražské Spartě. V Litvínově by měl nahradit Pavla Francouze, který odešel do Čeljabinsku do KHL.



"Jsme domluveni na dvouleté smlouvě," řekl generální manažer Litvínova Robert Kysela ke kontraktu, který je před podpisem. Janus minulé tři sezony působil v Kontinentální lize ve Slovanu Bratislava, ale poslední ročník dokončil ve Spartě, kde po zdravotních problémech Rastislava Stani doplnil Filipa Novotného.

Janus, který přišel ze Slovanu na konci ledna, dostal ve Spartě příležitost v pěti zápasech základní části a měl průměr 4,56 obdržené branky a úspěšnost zákroků 84,87 procenta. Ve třech duelech play off měl průměr 2,95 gólu na utkání a úspěšnost 88,89 procenta.

V Kontinentální lize má na kontě rodák z Prešova 115 utkání, v letech 2007 až 2012 působil v zámoří. Nejdříve chytal v juniorské OHL za Erie Otters a pak se přesunul na farmu Tampy Bay, která jej draftovala v roce 2009 v šestém kole jako 162. hráče v pořadí. S Norfolkem v AHL získal v roce 2012 Calder Cup.

Janus po přestupu do Sparty: Ani jsem neváhal
Video se připravuje ...
Francouz: Myslel jsem, že jedu pro jednu cenu, ale dostal jsem dvě
Video se připravuje ...
Čerstvý mist extraligy Francouz: Celý Litvínov je na nohou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud