3. června 2015 • 10:35

Litvínov prodloužil smlouvy s kapitánem Trávníčkem a Lukešem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovský kapitán Michal Trávníček a střelec rozhodující trefy ve finále extraligy proti Třinci František Lukeš budou i nadále hájit barvy českého hokejového mistra. S vedením klubu se oba útočníci dohodli na prodloužení spolupráce o tři roky. Litvínov to oznámil na svém webu.



Pětatřicetiletý Trávníček je odchovancem Děčína, ale v Litvínově prošel mládežnickými kategoriemi a působí v dresu extraligového týmu již od sezony 2001/02, kdy se vrátil z působení v St. John's Maple Leafs v nižší zámořské soutěži AHL. V ročníku 2005/06 krátce hostoval ve Zlíně, jinak patří ke stabilním oporám severočeského celku. V 62 zápasech minulé sezony včetně play off si připsal 25 bodů za devět gólů a 16 asistencí.

I dvaatřicetiletý Lukeš hraje za Litvínov od mládí. Také zkoušel štěstí v zámoří, ale do NHL se ani on neprosadil. Brzy po návratu před sezonou 2006/07 se zařadil mezi hlavní ofenzivní tahouny týmu a stabilně patří mezi jeho nejproduktivnější hráče.

Ve 43 zápasech základní části minulého ročníku si připsal 40 bodů za 18 branek a 22 asistencí. Zářil i během vítězného tažení v play off, kde během 17 utkání nasbíral 14 bodů (5+9) a především rozhodl dvěma trefami o výhře 2:0 v sedmé finálové bitvě v Třinci, která znamenala zisk historicky prvního titulu pro Severočechy.

Bez smlouvy je ze současného kádru momentálně útočník Juraj Majdan, hostování skončilo Tomáši Frolovi. Z hostování na Kladně se naopak vrátil jiný obránce Jiří Zeman.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud