11. listopadu 2015 • 16:24

Kometa pod širým nebem! Spartu a Plzeň vyzve v kotli jen na stání

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než 20 tisíc fanoušků a fantastická atmosféra kotle na místě starého hokejového stadionu za Lužánkami. Brněnská Kometa na úvod roku potvrdila dvě utkání pod širým nebem, kdy vyzve rivaly z Plzně (3. ledna 2016) a ze Sparty (8. ledna) – pokud se jí podaří naplnit mobilní tribuny, kde budou místa jen na stání, může padnout nejen extraligový divácký rekord, ale i absolutní domácí historické maximum.



Kometa celou akci pojímá velkolepě pod názvem Hokejové hry a heslem "Jdeme domů". Vedle extraligových duelů je v plánu i souboj univerzitních týmů (7. ledna Masarykova univerzita vs. Univerzita Karlova).

„Bude se jednat o skvělou propagaci hokeje, města Brna, Jihomoravského kraje i připomínku naší slavné historie. Jde také o velký návrat domů. Věřím, že to nebude jen na chvíli. Že se časem vyplní sny všech fanoušků a hokej i fotbal se vrátí zpět za Lužánky, kde prožil klub svoji nejslavnější a nejúspěšnější hokejovou éru,“ říká k tomu šéf Komety Libor Zábranský.

Brněnské Hokejové hry 2016 se odehrají na místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami, kde už rostou mobilní tribuny
Brněnské Hokejové hry 2016 se odehrají na místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami, kde už rostou mobilní tribuny

Právě lednový dočasný návrat do historické lokality má podle plánů vedení klubu otevřít i možnost návratu stálého - výtěžek z akce má jít totži na podporu studie a vzniku projektu na výstavbu nového zimního stadionu za Lužánkami. I proto možná klub stanovil na extraligové duely poměrně vysoké vstupné - 990 korun za zápas pro dospělé.

Kometa očekává, že by zápasy pod širým nebem měly vytvořit i nové rekordy v návštěvnosti. Navíc, když u těch dosavadních stojí také brněnský klub - v roce 2011 při venkovním utkání Open Air Game ve Svítkově přišlo na utkání s domácími Pardubicemi dohromady 17 140 diváků.

O rok později pak při výluce NHL na souboj Rytířů Kladno v čele s Jaromírem Jágrem a právě Kometou v O2 Areně dorazilo 17 182 fanoušků. Při kapacitě mobilních tribun, které za Lužánkami na místě starého zimáku mají pojmout více než 20 tisíc lidí, by ale mohl padnout i absolutní historický rekord z dob bývalého Československa - v sezoně 1962/63 vidělo duel Spartaku Sokolovo (dnešní Sparta) a Slovanu Bratislava 19 tisíc fanoušků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud