16. listopadu 2015 • 22:30

Úlet v Pardubicích: Body za posledních pět kol? Druhý je brankář

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou jeho nákupu málokdo rozuměl. Nezdálo se, že by slovinský reprezentant Robert Kristan mínil ztratit hodnost pardubické jedničky. A brát jako dvojku dalšího cizince? Proč? Odpověď přichází s čím dál větší razancí. Američan Brandon Maxwell chytá spolehlivě a nádavkem je neuvěřitelně produktivní.



Někdejší člen juniorských výběrů USA, draftovaný Coloradem, bojuje třetím rokem na kontinentu o vlastní kredit. V KHL nepochodil, přes ukrajinský Kyjev a druholigové švédské Rögle se loni dostal do Vítkovic. V brance se ukázal pětkrát, po sezoně to zkusil v Pardubicích. Neměl co ztratit, teď jen získává.

Za posledních pět kol nepustil Kristana do branky a dovedl Pardubice k dvěma výhrám. S Chomutovem inkasoval jednou (4:1), vicemistra z Třince uhranul čistým kontem (1:0). S Karlovými Vary a Zlínem padl těsně 2:3, s Plzní prohrál 2:4.

V tabulkových údajích se u Maxwella vedle tradičních položek úspěšnosti zákroků (91,10%) a průměru inkasovaných gólů (2,68) vyjímají asistence. 24letý gólman zaznamenal už tři, všechny v posledních pěti zápasech.

Více bodů z jeho spoluhráčů za tento úsek pobral jen David Tomášek, který ke třem asistencím přidal jednu přesnou trefu.

Brandon Maxwell zasáhl a rozhodčí mu připsali asistenci
Video se připravuje ...

Česko si Maxwell zamiloval

A jak si sympatický brankář oblíbil východ Čech? V Pardubicích se cítí jako doma. Místním poměrům rychle přivykl.„Pardubice jsou hokejové město, dokazují to při každém utkání. Sice chodilo i méně než sedm tisíc fanoušků, ale hluku v hale bylo, jako kdyby dorazilo dvanáct tisíc. Jsou neskuteční každý zápas. I kvůli nim si možnosti hrát tady vážím,“ tvrdí Maxwell a porovná s poměry za oceánem.

„Fanoušci v Americe zakřičí jen v případě, že vstřelíte gól nebo se někdo popere, tady fandí pořád. Každý zápas je jako atmosférou jako v play off. Proto Česko miluju, líbí se mi, že hokej tolik prožíváte.“

Fanoušci znají Maxwella jen ve výzbroji, ale kdyby se k němu dostali blíž, ocenili by brankářovu gymnastickou postavu. Tuk jeho tělo nezná, jen samý sval. Posilovna je pro Brandona oblíbenou místností. „Posiluju od mládí, člověk by se měl postarat sám o sebe. Snažím se chodit do posilovny každý den. Síla mi pomáhá i v brance, cítím se líp, vydržím víc zápasů. Mám rád cítit se nadupaně.“

Pardubice jeho dispozice budou potřebovat, na postupovou desítku ztrácí z 12. místa pět bodů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud