13. prosince 2015 • 21:29

Rutta netrefil prázdnou bránu. Proto jsem obránce a ne útočník, smál se

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělou akci mohl zakončit gólem. Alespoň z dorážky. Při ní ale chomutovský obránce Jan Rutta z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou mladoboleslavskou klec. „Proto jsem obránce a ne útočník, útočníci takové šance proměňují,“ smál se bek, který je v nominaci reprezentaci na Channel One Cup. I tak se mohl radovat z divoké výhry 7:6.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 12. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
7:6
ONLINE
13. prosince
17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 08:14. Tomica, 11:27. Hřebejk, 34:04. Vondrka, 37:51. Růžička, 41:35. Vondrka, 44:01. Červenka, 51:37. Vondrka

Hosté: 03:13. Hruška, 17:52. Ovčačík, 25:57. Ovčačík, 40:24. Pacovský, 44:42. Pacovský, 48:52. Lenc

Sestavy

Domácí: Kopřiva (od 45. Strmeň) – Skinner, Rutta, Jánošík, Harant, Pereťagin, Šidlík, Dlapa – Tomica, Červenka, Pospíšil – Vondrka "C", V. Růžička, Hřebejk "A" – Sklenář, Květoň, Chlouba – Dušek, Račuk, Veselý. Trenér: Vladimír Růžička st.

Hosté: Rittich (od 45. M. Růžička) – Stříteský, Voráček, Trončinský "A", Holub, Ovčačík, Kučný – Hyka, Urban, Pacovský – Látal, Klepiš, Lenc – Jarůšek, Musil, Pabiška "C" – Bárta, Hruška, Klimenta "A" – Ďurač. Trenér: František Výborný.

Rozhodčí

Hribik, Souček – Frodl, Komárek

Stadion

SD ARÉNA, Chomutov

Návštěva

4 819 diváků

Najel si do volného prostoru a Roman Červenka ho našel perfektní přihrávkou. Rutta se neunáhlil, najel se před brankáře Mladé Boleslavi, kterého chtěl pokořit forhendovou kličkou. Nepovedlo se. Selhání však přišlo i po dorážce. „Snad to nezmění mojí nominaci,“ říkal v nadsázce.

Litovat ale příliš nemusel, Piráti vyhráli. „Byl to blázinec, to se ani jinak nedá nazvat. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že vedeme o gól a ubráníme to, ale nakonec v ní padlo celkem šest branek,“ nechápal. „Někdy to tam padá, jindy ne, teď tam každému spadlo snad všechno,“ hledal příčiny přestřelky.

Jan Rutta nedokázal vstřelit gól do téměř prázdné brány
Video se připravuje ...

Chomutov ji zvládl především díku Romanu Červenkovi, který jeden gól dal a na další tři přihrál, a Michalu Vondrkovi, jenž se blýskl hattrickem. „Jsou tahouny mužstva, je super, že se na ně můžeme spolehnout každý zápas,“ chválil Rutta.

Nyní je v extraligovém programu týdenní pauza, chomutovský bek se však už v úterý musí hlásit na srazu národního týmu. „Napětí asi přijde, ale teď se ještě na to snažím nemyslet,“ popsal čekání na reprezentační debut. „Kdyby mi ale někdo před rokem, kdy jsem hrál první ligu, řekl, že za rok budu v nominaci, tak bych mu samozřejmě nevěřil,“ přiznal.

SESTŘIH: 28. kolo extraligy, Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 7:6
Video se připravuje ...

David Sklenička z Plzně (vpravo) dává gól brankáři Maxwellu Brandonovi z Pardubic
David Sklenička z Plzně (vpravo) dává gól brankáři Maxwellu Brandonovi z Pardubic

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud