12. ledna 2016 • 11:04

Disciplinární komise potrestala asistenta Chomutova, neměl licenci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise extraligy potrestala asistenta chomutovských hokejistů Břetislava Kopřivu za činnost bez platné odpovídající licence A. Pětašedesátiletému kouči vypršela platnost s koncem roku 2015 a působil tak ve třech zápasech v novém roce bez trenérského průkazu. Předseda komise Karel Holý potrestal Kopřivu nepodmíněním zákazem činnosti, trénovat nesmí do 2. února.



Podle řádů ČSLH je trenérská činnost v soutěžích podmíněna odpovídající licencí a platným registračním průkazem. Nesplnění této povinnosti je disciplinárním přestupkem. A Kopřiva bez licence působil u týmu při duelech s Karlovými Vary, v Liberci a proti Litvínovu. Chomutov za to obdržel rovněž napomenutí.

Asistent Vladimíra Růžičky nesplnil podle vyjádření disciplinární komise podmínky, jimiž je prodloužení platnosti podmíněno. Těmi jsou absolvování předepsaného počtu doškolovacích seminářů a sledování reprezentačních akcí. Ani po vypršení licence neučinil kroky k jejímu prodloužení.

Kopřiva však nesouhlasí. "Teď to celé řeším a nechci to v tuto chvíli nijak rozebírat. Ale nesouhlasím s tím a samozřejmě se odvolám, protože si myslím, že tam došlo k omylům na více stranách," řekl ČTK zkušený kouč.

Vedení Pirátů nechce situaci Kopřivy, který na loňském mistrovství světa v Praze pracoval jako jeden ze skautů tehdejšího reprezentačního kouče Růžičky, podrobněji komentovat. Společně s Růžičkou Chomutov nyní oficiálně povede druhý asistent Jan Šťastný.

Holý při určení doby trestu přihlédl k tomu, že 1. února je na programu první doškolovací seminář a Kopřiva bude mít tedy příležitost k nápravě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud