25. března 2016 • 10:59

Bednář otevřeně o vypadnutí Hradce: Svoji práci jsem neodvedl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlý proces, finito. Mladá Boleslav rozmetala naději Mountfieldu na vyrovnání čtvrtfinálové série na 3:3 už v první třetině. Tři góly hosty dokonale zmrazily.  "Osm měsíců trénujete, a teď je to pryč," nechápal zkušený útočník Hradce Jaroslav Bednář. Konec kariéry ale v 39 letech neplánuje. 



"V posledním zápase nás soupeř přehrál na plné čáře, byl hladovější. Ale celou sérii jsme si prohráli sami. V Boleslavi na penalty a na přesilovky, které jsme tu měli žalostné. Tam se rozhodovalo. Gólman nás v penaltách dvakrát vychytal, my si opravdu nemůžeme na nic stěžovat. Je to realita," řekl Bednář.

Zklamání z vyřazení na něm bylo hodně dobře patrné. "Osm měsíců trénujete, hrajete a po jedné sérii je konec. Měli jsme čtyři zraněný kluky základní sestavy, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Prohráli jsme jako tým. Od prvního střídání na nás vlítli a než jsme se vzpamatovali, bylo to 0:3," připomněl Bednář.

Loni prožil zklamání v podobě sestupu se Slavií, letos byl v týmu s velkými ambicemi, které zůstaly nenaplněny. "Člověku to dojde až postupem času, teď jsem unavenej a frustrovanej. To zklamání je obrovský," prohlásil devětatřicetiletý útočník.

Celou sezonu by při jejím hodnocení rozdělil na dvě části. "Uspokojilo mě umístění do čtvrtého místa, ale do toho přišlo zklamání z vypadnutí. To vnímám jako tragédii a totální selhání. Prostě jsme to nezvládli. Jinak jsem si to v Hradci užíval po celou dobu, s klukama v kabině byla výborná parta. Do toho úžasní fanoušci, kterým patří obrovský dík za podporu."

O kariéře má jasno - chce pokračovat. Otázkou je, v jaké působišti to bude. "Ze všeho nejdřív začnu trénovat. To je změna, kterou plánuju oproti dřívějšku. Doktor mi spravil rameno a jak to půjde, začnu se připravovat na další sezonu," přiblížil své plány Bednář.

Euforie v Boleslavi! Smlsla si na Hradci a postupuje do semfinále
Video se připravuje ...

Pokud bude zájem o jeho služby, rád by v Hradci Králové zůstal. "Byl jsem tu doopravdy spokojený. S partou, s fanoušky, sezona mě hrozně bavila," pochvaloval si Bednář.

S klubem zatím domluvený není. "Majitel (Miroslav Schön) mi nabízel smlouvu už v únoru, já mu na rovinu řekl, ať počká po play off, protože jsem ve věku, kdy mi nemusí vyjít, nemusím se prosadit. Přece jen síly dochází rychleji, tak ať zbytečně nevyhazuje peníze," řekl Bednář.

Bednář od sebe čekal více

Zájem bude patrně přetrvávat. Bednář jasně opanoval kanadské bodování klubu a v celé extralize skončil s 42 body (13+29) z 50 zápasů čtvrtý. V play off přidal za šest zápasů čtyři góly a dvě asistence.

"Co se bodování týká, to je to hlavní, co mě drží a popohání hrát ještě v příští sezoně. Jsem přesvědčený, že kdybych neskončil do desátého místa v produktivitě, tak nepokračuju. De facto v každé sezoně jsem do desátého místa byl, pro mě osobně je to silný motivační prvek. Zase jsem si dokázal, že hokej ještě hrát můžu. Do Vánoc jsem si moc jistý nebyl, ale po svátcích se to otočilo správným směrem," připustil Bednář.

Přesto připouští, že neodvedl své maximum. "Kdybych si odvedl svoje, slavíme postup do semifinále. Jel jsem tři penalty a nedal jsem ani jednu... Takže jsem svoji práci neodvedl tak, jak se ode mě očekávalo," uvedl Bednář.

Být v roli generálního manažera, kádr by omladil. "Tak jsem to i řekl majiteli. A omladit znamená zrychlit," řekl Bednář. Zda by v takových plánech pro budoucnost figuroval i on sám, nechtěl komentovat. "Nevím, těžko říct. Mluvím upřímně. Do těch Vánoc to nebylo ono. Taky je otázkou, jak mi budou držet záda," řekl Bednář.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (6.zápas): BK Mladá Boleslav - Mountfield HK 4:0
Video se připravuje ...

Dva bývalí slávisté Jakub Klepiš a Jaroslav Bednář
Dva bývalí slávisté Jakub Klepiš a Jaroslav Bednář

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud