Michal Koštuřík
26. března 2016 • 18:16

Hvězdný obránce Němec míří do extraligy! Bude posilou Komety

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak už je ruka v rukávě. Obránce Ondřej Němec si po dobrovolném návratu z KHL vybral nové působiště. Nebude to Chomutov, Třinec, ani Sparta. Podle informací iSport.cz se dohodl na dvouleté smlouvě s Kometou Brno! „Ano, přiblížím se domovu,“ prohlásil světový šampion bez potvrzení jména klubu. „Je to domluvené,“ potvrdil náš zdroj.



Tajemství chce zachovat do té doby, než informaci potvrdí zástupci jeho nového zaměstnavatele. Tím bude takřka jistě Kometa. „Ještě mám do třicátého dubna smlouvu v Čerepovci,“ upozornil Němec, který dostal od Severstalu nabídku nového kontraktu.

Ovšem nekývne na ni. „Slíbil jsem jim, že o tom budu přemýšlet. Ale vnitřně jsem rozhodnutý, že se vrátím do extraligy. Nemám v plánu se do Ruska vracet,“ sdělil Němec, který má zázemí ve Vsetíně i v Praze.

Z Brna to bude mít za rodinou, usazenou na Valašsku, kousek. Aby měl své blízké po ruce, to je důvod jeho konce v Rusku.

Kometa zatím příchod zkušeného zadáka nekomentovala. „Kádr představíme až na začátku května,“ uvedl před pár dny majitel klubu Libor Zábranský. Brněnský kádr měl po neúspěšné sezoně posílit také reprezentační útočník Milan Gulaš (30) ze švédského Färjestadu, ale ten informace o přesunu na svém Instagramu popřel.

Počítá se naopak s odchodem zadáka Jana Hanzlíka do Mladé Boleslavi. Skončí zřejmě i Tomáš Kaberle a chystají se i další změny. Zábranský si vysnil příchod minimálně 1-2 schopných borců do defenzivy i do útoku. Na kreativním Němcovi, světovém šampionovi z roku 2010, bude stát obrana.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud