7. dubna 2016 • 11:32

Kohout za náraz pykat nebude. Absolutně nesmyslné, zlobí se Slavia

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jiří Kučný z Mladé Boleslavi dostal od disciplinární komise extraligy třízápasový trest za faul na libereckého útočníka Michala Řepíka ve čtvrtém semifinálovém utkání play off. Protože pro Středočechy již sezona skončila, odpyká si trest v příštím ročníku nejvyšší soutěže. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.



Kučný fauloval Řepíka v 54. minutě zápasu, když protivníka tvrdě dohrál u mantinelu za brankou Mladé Boleslavi. Rozhodčí Martin Fraňo a René Hradil jej následně vyloučili na pět minut a do konce utkání. Dnes dostal dodatečný trest.

VIDEO: Podívejte se na faul Kučného:

"Zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, který byl krátce předtím vázán na souboj s dalším soupeřem, a přestože pohyb hráče na poslední chvíli zaregistroval, neměl možnost se na střet odpovídajícím způsobem připravit," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Bývalý extraligový útočník zároveň poukázal na fakt, že mladoboleslavský bek trefil Řepíka loktem na oblast hlavy a krku. "Z videozáznamu je zřejmé, že hráč si při podobném způsobu vedení zákroku musel být vědom možných následků," podotkl Holý.

Kohout flastr nedostal

Disciplinární komise také řešila faul Martina Kohouta z Jihlavy v úterním zápase baráže o extraligu. Útočník Dukly již ve druhé minutě nebezpečně u mantinelu za brankou dohrál Antonína Růžičku ze Slavie, který následně putoval s otřesem mozku do nemocnice. Kohouta poslali rozhodčí Michal Hrubý a Vladimír Pešina s trestem ve hře do kabin, takže má automaticky zastavenou činnost na nejbližší utkání.

VIDEO: Podívejte se na faul Kohouta:

Jihlava – Slavia: Tvrdý střet. Sudí poslal Kohouta do kabiny
Video se připravuje ...

Další distanc ale nedostal. "Kohout dohrál protihráče, který byl v držení kotouče. Vysokou nájezdovou rychlost lze v tomto případě odůvodnit snahou hráče dojet volný kotouč nebo alespoň ztížit protihráči jeho rozehrávku," uvedl Holý. Ke zranění beka Slavie došlo i proto, že těsně před hrazením ve snaze odehrát kotouč oběma rukama přibrzdil. "A snížením těžiště výrazně minimalizoval možnost se zákroku bránit," řekl Holý.

Proti rozhodnutí komise se však důrazně ohradili zástupce Slavie, kteří s ním nesouhlasí. Podle nich měl Kohout dostat trest dva až pět zápasů. "Jsme šokováni tím, jak Karel Holý odůvodňuje fakt, že dále nepotrestal Kohouta za jeho zákrok. V podstatě uvádí, že hráč by se měl místo soustředění na odehrání puku bránit protihráčově nájezdu, což nám přijde absolutně nesmyslné," uvedl sportovní manažer Luděk Bukač, podle kterého Kohout protihráče chtěl cíleně narazit na mantinel.

"Kdyby chtěl hrát puk, tak má úplně jiné držení hokejky a jel by ve směru kotouče. Z popisu celé situace panem Holým vyplývá, že Růžička se měl primárně bránit a ne hrát kotouč. Asi se pohybujeme oba v jiném sportovním odvětví," řekl Bukač. Růžička je momentálně ještě hospitalizovaný v jihlavské nemocnici.

Pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu dostal útočník Slavie Tomáš Andres za nafilmovaný pád ve stejném zápase. Hráč Pražanů v 10. minutě upadl po lehkém přistrčení od Vojtěcha Zadražila. Od rozhodčích následně dostal dvouminutový trest.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud