9. dubna 2016 • 04:20

Barinkův trik? Vyžehlil si průser a pak se pokakal, smál se Jandač

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tohle už je třeba mít pořádnou odvahu. Sparťanský bek Michal Barinka si v šestém semifinálovém utkání s Plzní za stavu 1:1 dovolil neuvěřitelnou troufalost. A ta mu vyšla. Ve 33. minutě po návratu z trestné lavice zvolil při zakončení střelu za nohou pod horní tyč a poslal hosty do vedení. Ti nakonec utkání vyhráli po prodloužení 3:2 a po devíti letech půstu postoupili do finále extraligy.



„Nepřekvapil jen nás, ale všechny v hale,“ komentoval moment o druhé přestávce při televizním rozhovoru spoluhráč Marek Hrbas.

Tenhle kousek v extralize už kdysi předvedl někdejší litvínovský střelec Robert Kysela a předním ještě kladenský rychlík Otakar Vejvoda mladší. Celosvětově se s ním z Čechů nejvíce proslavil obránce Marek Malík, jenž v dresu New York Rangers rozhodl nekonečnou nájezdovou sérii proti Washingtonu. Právě od něj sparťanský obránce podle trik okoukal. „Inspiroval jsem se od Marka Malíka. Viděl jsem to na videu a pak to několikrát zkusil na tréninku. Bylo to spontánní,“ popsal po utkání Barinka svůj moment slávy.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:3 po prodloužení (semifinále play off, 6.zápas)
Video se připravuje ...

Od obránců je takové zakončení překvapivé dvojnásob. „My většinou v takových situacích střílíme bombu od modré. Nad ničím nepřemýšlíme. Když zůstanu po na tréninku déle, tak si ale občas vyzkouším i takovou drzost. Teď se to zúročilo a spadlo to tam,“ pochvaloval si.

Svým troufalým zakončením Barinka překvapil opravu úplně všechny v čele s trenérem Sparty Josefem Jandačem . „Tohle nikdo nečekal. Když se vrátil z trestné lavice, neměl rychlost. Ještě jsem s ním nemluvil, ale hlavně mě vytočil tím, že nás dvakrát poslal do tří. Ale takovým gólem si trošičku průser vyžehlil. Pak se takzvaně pokakal, měl střevní chřipku a průjem a ze zápasu odstoupil,“ smál se po utkání Jandač, který poprvé ve své trenérské kariéře prolomil brány finále.

Barinka okoukal parádní gól od Malíka
Video se připravuje ...

Jandač se zlobil na Barinku, ten mu oslabení vynahradil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud