15. dubna 2016 • 19:55

SESTŘIH: Srovnáno! Liberec ve druhém finále porazil Spartu 4:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce porazili ve druhém finále play off extraligy Spartu 4:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Domácí skórovali jako první, Pražané poté otočili stav na 2:1 ve svůj prospěch, ale po dvou třetinách už vedli opět Severočeši. Vítězný gól dal v přesilovce útočník Branko Radivojevič. Série se nyní stěhuje do Prahy, kde jsou na programu v pondělí a v úterý další dvě utkání.



Pro Spartu začal zápas trochu nešťastně, když po 53 vteřinách obdržel menší trest gólman Pöpperle za vyhození puku do hlediště. Liberec nic moc nevymyslel, ale krátce po skončení trestu našel Valský zpoza branky Bakoše a ten v obrovské šanci těsně minul.

Vzápětí musel na trestnou lavici Švrček a Severočeši se tak rychle zahřáli na provozní teplotu. Nezbrzdil je ani Dernerův trest, neboť v sedmé minutě udeřil s přispěním nechtěné Netíkovy teče při vlastním oslabení Valský, jehož přesně našel Vitásek.

Liberec vedl na střely mezi tyče drtivým poměrem 12:0, jenže pak přišly velké chvíle Pražanů. Hrbas nahodil od postranního hrazení kotouč před branku, odkud ho za Lašákova záda pohotově poslal Hamilton. V 10. minutě se Pechova teč zastavila na brankové konstrukci, ale uběhlo jen pár vteřin a obrat byl dokonán.

Eminger nahodil puk od modré čáry a před Lašákem ho stihl mimo dosah libereckého gólmana usměrnit Forman. Hosté měli vzápětí příležitost udeřit z přesilovky, ale vedení nenavýšili.

Druhé dějství mělo zpočátku vcelku poklidný průběh. Sparta nevyužila další přesilovku a hlídala vedení, jenže o to ji připravil v 32. minutě Řepík, jenž ranou na lapačku překonal Pöpperleho. Ten si sice na puk sáhl, ale zastavit ho nedokázal.

Hosté si posléze vybojovali další dvě přesilovky, jenže při té druhé přišel nesmyslný zkrat Klimka, jenž vleže kopl bruslí stojícího Dernera a inkasoval trest ve hře, po němž musel do kabin. Hrbas navíc brzy vyhodil puk mimo mantinely, takže před Libercem bylo 54 vteřin hry čtyři na tři, ve které Pöpperle skvělým skluzem sebral jistý gól Bakošovi.

Navázala více než minutová početní výhoda Bílých Tygrů pět na tři. I tu hosté dokázali přestát bez úhony, jenže dlouhatánské střídání bránících hráčů se nakonec projevilo a zpět na stranu svého týmu vrátil vedení bombou od modré čáry Radivojevič.

Úspěšný střelec měl první možnost také ve třetí dvacetiminutovce, když jemnou tečí zblízka těsně minul. Na druhé straně nemířil přesně ani Hlinka , na dva pokusy neuspěl ani Pech. V přesilovce měl pak v 52. minutě velkou možnost Vampola , jenže trefil Pöpperleho pouze do hrudi.

Necelé dvě minuty před závěrem sáhla hostující střídačka k power play, v níž měl ihned velkou možnost Netík a dorážející Kudrna přeloboval prázdnou branku. Vampola si pak spravil chuť a dal svému týmu jistotu prvního vítězství.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 4:2 (2. finále)
Video se připravuje ...

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Valský (Vitásek), 32. Řepík (Mojžíš), 40. Radivojevič (Řepík, Birner), 59. Vampola - 10. Hamilton (Hrbas), 11. Forman (Eminger, Polášek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Klimek (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, Stránský. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš, Čajkovský - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Klimek, Hamilton - Netík, Dragoun, A. Kudrna - Pech, Kumstát, od 36. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
4:2
ONLINE
15. dubna
17:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 07:44. Valský, 31:25. Řepík, 39:10. Radivojevič, 59:00. Vampola

Hosté: 09:10. Hamilton, 10:11. Forman

Sestavy

Domácí: Lašák (Schwarz) – Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Výtisk (C) – Radivojevič, Vampola, Bakoš – Birner, Bulíř, Řepík – Krenželok, Jelínek, Valský – Stránský, Lakatoš, Špaček – Ordoš.

Hosté: Pöpperle (Taylor) – Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, Mikuš, Čajkovský, Kalina – Forman, Hlinka (C), Buchtele – Sabolič, Klimek, Hamilton – Netík, Dragoun, Kudrna.

Rozhodčí

Šindler, Šír – Gebauer, Lederer

Stadion

Home Credit Arena

Návštěva

7 500 diváků

ONLINE: Liberec - Sparta (1:1 na zápasy)

Liberec - Sparta: Obrovská šance Sparty. Pech nastřelil pouze tyč
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Ševcovi tekly nervy! Na trestné házel rukavicemi
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud