Matěj Hejda
18. dubna 2016 • 22:35

Liberecká kabina o třech minutách hrůzy. Jsme pitomci, zlobili se Tygři

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačili necelé tři minuty utkání a o výsledku třetího finálového duelu bylo rozhodnuto! Sparťané v závěru druhého dějství dokonale využili nedisciplinovanost Severočechů a třemi brankami zničili soupeře. „Absolutně jsme to dnes nezvládali. Nemůžeme to házet na nikoho jiného, je třeba se z toho poučit,“ shodla se až na výjimky většina libereckých hráčů.



Tygři během druhého dějství nasbírali celkem sedm dvouminutových trestů a Pražané trestali. Vypjatou situaci navíc absolutně neunesl liberecký útočník Petr Vampola, který za protesty vyfasoval osobní trest do konce utkání, svůj druhý ve finálové série a v příštím utkání bude hostům chybět. Podle slov libereckého trenéra Filipa Pešána není vůbec jasné, jestli do finále ještě zasáhne.

„Petr sám rozhodl o svém osudu do příštího zápasu a otázkou zůstává, kolik utkání si ve své kariéře ve finále ještě zahraje,“ utrousil zklamaný Pešán na tiskovce směrem k Vampolovi.

Pojďme si ale bláznivé dění v závěru druhého dějství prohlédnout ještě jednou. Nejprve v 38. minutě sparťanský kapitán Hlinka z dorážky překonal přesouvajícího se brankáře Lašáka, ten ale dokázal hokejkou vyrazit puk a rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Tu přerušil až 18 vteřin před koncem. Po shlédnutí videa ale Hlinkovu střelu uznal jako gólovou a zároveň posunul časomíru na čas 37:21. Aby špatných zpráv pro liberecké nebylo málo, obránce Šimek se musel vrátit zpět na trestnou lavici.

Hlaváč o Hlinkově gólu: Stál jsem na lajně a viděl, že to je gól
Video se připravuje ...

Toho domácí využili a dalšími dvěma góly v podstatě rozhodli o vítězství. „Byl to z naší strany zkrat, vycházející z přemíry snahy. Třeba ten můj faul, chtěl jsem to hráči odebrat, ale potrhl jsem ho. Prohráli jsme si to sami,“ smutnil po utkání Šimek, jenž kanonádě Sparty přihlížel z trestné lavice.

„Zítra musíme do utkání vstoupit úplně jinak. Líp připravení a zápas za každou cenu urvat,“ vzkazují liberečtí shodně na dálku.

Pech: Hokej hraju dlouho, ale aby se nám po gólu vrátila přesilovka, to jsem nezažil
Video se připravuje ...

Šimek: Musíme zlepšit disciplínu, je to těžkě, když hrajeme celou třetinu v oslabení
Video se připravuje ...

Hokejisté Sparty se radují z výhry nad Libercem ve třetím utkání finálové série
Hokejisté Sparty se radují z výhry nad Libercem ve třetím utkání finálové série

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud