Hynek Preisler
22. dubna 2016 • 15:03

Schwarz zaujal na Spartě růžovou mřížkou. Čerta maloval pětiletý syn

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtém utkání na Spartě mu přinesla štěstí i netradiční růžová maska, kterou si Marek Schwarz nechal vyrobit speciálně pro play off. Pochlubit se s ní však mohl v akci až ve třetí třetině třetího finálového zápasu a od začátku čtvrtého duelu v O2 Areně, neboť dosud ve vyřazovacích bojích chytal pouze Ján Lašák.



„Před play off jsem potřeboval novou helmu. A myslím, že mi to pomáhá, je na tom práce mé rodiny, mého syna, jeho bratranců, mé mámy, dědy, manželky. Všechny je tak mám u sebe a je to příjemné, je to něco jiného,“ usmívá se Schwarz .

Helmu mu nyní zdobí kresby lihovým lakem, nejvíce se činil téměř již pětiletý syn Sedrik. „Ten na tom udělal nejvíce práce, tady se podepsal, tady má čerta a strašidlo, to je pěkný. Čerta mám asi nejraději,“ ukazuje liberecký náhradník. „Co jsem kreslil já? To si nechám pro sebe,“ culí se, ale hned upozorňuje, že číslici 30 připomínající malůvka není žádným numerem, nýbrž hradem na skále... Inu, pohled dětskýma očima.

„Vždy před zápasem si to prohlédnu a vidím, kdo tam co kreslil a kdo na tom pracoval,“ vypráví Schwarz a helmu s růžovou mřížkou otáčí v ruce.

Proč růžová? „Původně jsem se růžové trochu bál. Měl jsem na výzbroji růžové tkaničky na betonech a nějaká malá loga, ale pak když jsem si udělal druhou lapačku, řekl jsem si, že ji dám i na helmu. Jsem s touto barvou spokojený. Vypadá to pěkně, když se na to podíváte z dálky, hezky to svítí,“ vykládá třicetiletý gólman s tím, že růžová se paradoxně u Bílých Tygrů v poslední době rozmohla.

„Bulda (Michal Bulíř) má růžovou hokejku,“ culí se. Pokud dnes nastoupí a vychytá výhru, „růžově“ asi uvidí celá kabina.

Sparta - Liberec: Trestné střílení! Schwarz nedal Formanovi šanci
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:4 (4. finále)
Video se připravuje ...

Na masce růžová i kresby od dětí. Schwarz září i jako dvojka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud